Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Σηκώνουν τον πήχη UBS, Σίγμα και Εγνατία

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι αναλυτές από τα ”εξαιρετικά” αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου που ανακοίνωσε η EFG Eurobank, τα οποία κινήθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς. Παράλληλα, η UBS αύξησε την τιμή στόχο στα 24 ευρώ, η Εγνατία ΑΧΕ στα 21,50 από 20,80 ευρώ και η Σίγμα ΑΧΕ στα 20,98 από τα 20 ευρώ. ”Ουδέτερη” σύσταση δίνει η Merrill Lynch

Eurobank: Σηκώνουν τον πήχη UBS, Σίγμα και Εγνατία
Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι αναλυτές από τα ”εξαιρετικά” αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου που ανακοίνωσε η EFG Eurobank, τα οποία κινήθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς.

Παράλληλα, η UBS αύξησε την τιμή στόχο στα 24 ευρώ, η Εγνατία ΑΧΕ στα 21,50 από 20,80 ευρώ και η Σίγμα ΑΧΕ στα 20,98 από τα 20 ευρώ.

Οι Εθνική, Marfin, Π&Κ, Σίγμα Securities και Εγνατία ΑΧΕ αναφέρουν πως τα καθαρά κέρδη πρώτου εξαμήνου 2004 της Eurobank, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες καθώς ενισχύθηκαν κατά 54,4%, είναι αποτέλεσμα των υψηλότερων των αναμενόμενων καθαρών εσόδων από τόκους, αλλά και των ”ισχυρών” προμηθειών.

”Ουδέτερη” σύσταση αποδίδει για τη μετοχή της EFG Eurobank η Merrill Lynch σε ανάλυσή της για την τράπεζα με ημερομηνία 6 Αυγούστου.

Ειδικότερα, η Merrill Lynch αναφέρει ότι η ελληνική τράπεζα ανακοίνωσε αύξηση κερδών της τάξης του 59% στο β΄ τρίμηνο, η οποία υπερέβη τις εκτιμήσεις της κατά 7%.

Επιπλέον, ο επενδυτικός οίκος σχολιάζει ότι η μετοχή της EFG Eurobank διαπραγματεύεται 15,14 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004, και 12,97 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005.

Εξάλλου, σε συνέχεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εξαμήνου η UBS αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Eurobank στα 24 ευρώ, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Ειδικότερα, η Εθνική ΑΧΕ σημειώνει πως η Eurobank ανακοίνωσε ”ισχυρά” μεγέθη για το πρώτο εξάμηνο του 2004, υψηλότερα τόσο των προβλέψέων της όσο και των εκτιμήσεων της αγοράς.

Η Marfin Analysis στο πρωινό της report επισημαίνει πως η ”εντυπωσιακή” αύξηση των κερδών επιτεύχθηκε παρά την κατά 47% αύξηση των προβλέψεων.

Παράλληλα, η Marfin Analysis τονίζει πως αναμένει συνέχιση των ”ισχυρών” επιδόσεων της τράπεζας και στα ερχόμενα τρίμηνα, και δη στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της απορρόφηση της Intertrust.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Eurobank ήταν τα καλύτερα μεταξύ των τραπεζών που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει τα αντίστοιχα μεγέθη, ακόμα και σε επίπεδο ποιότητας.

Η χρηματιστηριακή καταλήγει πως θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των προβλέψέων της για τα μεγέθη της EFG Eurobank, αλλά και σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου που θα αποτυπωθούν και στη σύσταση, η οποία στην παρούσα φάση είναι ”neutral”.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ. Όπως τονίζει η χρηματιστηριακή, η Eurobank για μια ακόμη φορά ανακοίνωσε ”ισχυρά” αποτελέσματα, ενώ συμπληρώνει πως θα προχωρήσει σε προς τα πάνω αναθεώρηση τόσο των εκτιμήσεών της όσο και της τιμής-στόχου, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ συμπληρώνει πως η EFG Eurobank παραμένει μεταξύ των top pick επιλογών της.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities αναφέρει πως η αύξηση των κερδών που ανακοίνωσε η Eurobank οφείλεται αφενός στην κατά 18% αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους και αφετέρου στην κατά 28,5% αύξηση των προμηθειών.

Ταυτόχρονα, η Σίγμα Securities αναβάθμισε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Eurobank στα 20,98 ευρώ, από τα 20 ευρώ.

Η Σίγμα Securities σημειώνει πως η λειτουργική κερδοφορία της EFG Eurobank ήταν για μια ακόμα φορά ισχυρή, ενώ συμπληρώνει πως αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τα μεγέθη του 2004.

Συγκεκριμένα, η Σίγμα Securities αναφέρει πως αύξησε τις προβλέψεις της κατά 1,1% όσον αφορά στα κέρδη του 2004 και κατά συνέπεια εκτιμά αύξηση της τάξεως του 26% στα καθαρά κέρδη του 2004, τα οποία τοποθετεί στα 344 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις για τα κέρδη του 2005 κατά 2,5%, αναμένοντας αύξηση 21% (στα 417 εκατ. ευρώ), ενώ καταλήγει πως διατηρεί τη σύσταση ”outperform”.

Η Εγνατία ΑΧΕ υπογραμμίζει πως σε συνέχεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου διατηρεί τη θετική της άποψη για την Eurobank, ενώ δεν μεταβάλλει τη σύστασή της ”accumulate”.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ αναθεωρεί υψηλότερα τις προβλέψεις της για τα μεγέθη της τράπεζας το 2004 και 2005. Με βάση τις νέες εκτιμήσεις τα καθαρά κέρδη της Eurobank το 2004 θα ανέλθουν στα 376,4 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας 38%, ετησίως, ενώ για το 2005 προβλέπεται ότι θα ενισχυθούν κατά 14%, ετησίως, στα 427,9 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα οι αναλυτές της Eγνατίας ΑΧΕ εκτιμούν ότι η απόδοση ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας θα διαμορφωθεί στο 20,2%, για το 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v