Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτός CreditWatch της S&P η Τράπεζα Πειραιώς

Εκτός του καθεστώτος παρακολούθησης με πιθανές αρνητικές συνέπειες (CreditWatch negative) έθεσε η Standard & Poor’s την Τράπεζα Πειραιώς, μετά την απόσυρση της πρότασης για ΑΤΕ και Τ.Τ.

Εκτός CreditWatch της S&P η Τράπεζα Πειραιώς
Εκτός του καθεστώτος παρακολούθησης με πιθανές αρνητικές συνέπειες (CreditWatch negative) έθεσε η Standard & Poor’s την Τράπεζα Πειραιώς, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τις μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες αξιολογήσεις "BB/B".

Ο διεθνής οίκος εξηγεί πως προχώρησε στην κίνηση αυτή μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι αποσύρει την προσφορά της για την ΑΤΕ και το Τ.Τ.

Σημειώνεται ότι είχε θέσει την αξιολόγηση της Πειραιώς σε CreditWatch negative στις 16 Ιουλίου, μία ημέρα μετά την υποβολή της συνδυαστικής προσφοράς για τις δύο τράπεζες. Τότε, ο διεθνής οίκος ανέφερε ότι η εξαγορά των δύο κρατικών τραπεζών θα μπορούσε να αποδυναμώσει το χρηματοοικονομικό προφίλ της Πειραιώς.

Η S&P επισημαίνει ότι το outlook παραμένει αρνητικό, αντανακλώντας την πιθανότητα υποβάθμισης σε περίπτωση σημαντικής επιδείνωσης των λειτουργικών κερδών της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v