Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Μικτή υποδοχή των αποτελεσμάτων από ΑΧΕ

Μουδιασμένα υποδέχονται σε γενικές γραμμές οι αναλύσεις των χρηματιστηριακών εταιριών τα αποτελέσματα της χρήσης 2009 - 2010 της Jumbo. Τονίζουν την επίπτωση της ημερομηνίας του Πάσχα, του ΦΠΑ και των περιθωρίων.
   

Jumbo: Μικτή υποδοχή των αποτελεσμάτων από ΑΧΕ
Μουδιασμένα υποδέχονται σε γενικές γραμμές οι αναλύσεις των χρηματιστηριακών εταιριών τα αποτελέσματα της χρήσης 2009 - 2010 της Jumbo, επισημαίνοντας τις διαφορές που έφερε η αλλαγή της φετινής ημερομηνίας του Πάσχα, αλλά και διχογνωμώντας για το εάν τα μεγέθη της εταιρίας ήταν αντίστοιχα των εκτιμήσεων ή όχι.

Έτσι, αντίστοιχα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Jumbo η HSBC, προσθέτοντας ότι τα κέρδη της εταιρίας δέχτηκαν πλήγμα από τη «μετακίνηση» του φετινού Πάσχα στο Q3 από το Q4 πέρυσι, αλλά και από την αύξηση του ΦΠΑ.

Μάλλον απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα του Q4 της χρήσης για την Jumbo, αναφέρει η Euroxx, η οποία προσθέτει ότι τα κέρδη ήταν χαμηλότερα των προβλέψεών της σε όλα τα επίπεδα, ενώ η Proton Bank αναφέρει πως τα αποτελέσματα της εταιρίας ήταν κατώτερα των προβλέψεων, λόγω των πιέσεων στα περιθώρια - κάτι το οποίο φανερώνει πόσο ευάλωτη είναι η Jumbo στις αλλαγές των μακροοικονομικών συνθηκών.

Ικανοποιητικά χαρακτηρίζει η Marfin Analysis τα επίπεδα στα οποία κινήθηκαν οι πωλήσεις της εταιρίας στην Ελλάδα, ενώ διατηρεί τη σύσταση "hold" και αναφέρει ότι με βάση τις εκτιμήσεις της για τα καθαρά κέρδη του 2010 - 2011 (οι οποίες είναι 11% χαμηλότερες των συγκλινουσών εκτιμήσεων) είναι πιθανόν να υπάρξουν καθοδικές αναθεωρήσεις.

Αντίστοιχα των εκτιμήσεών της χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα η Alpha Finance, η οποία ωστόσο δεν κρύβει την απογοήτευσή της για τις συναλλαγές του Σεπτεμβρίου αλλά και τις προβλέψεις της διοίκησης για υποχώρηση στα κέρδη. Εκτίμηση της χρηματιστηριακής είναι πως οι προβλέψεις της για τα μεγέθη της εταιρίας είναι πιθανόν να υποχωρήσουν και για τον λόγο αυτόν θα προχωρήσει σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της.

Ανάλογα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζει τα προσαρμοσμένα (χωρίς την έκτακτη φορολογία) κέρδη της Jumbo η Εθνική Sec. σε ξεχωριστή έκθεση (30/9) στην οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 6,2 ευρώ και τη σύσταση "neutral".

Η χρηματιστηριακή ξεχωρίζει το υψηλότερο των εκτιμήσεων μικτό περιθώριο και τις καλύτερες των προβλέψεων ταμειακές ροές της εισηγμένης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v