Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Ενθαρρυντικά τα σημάδια για τράπεζες

Τις Εθνική, Alpha Bank και Τράπεζα Κύπρου περιλαμβάνει η Marfin Analysis στα top picks της από τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. Νέες τιμές-στόχοι και "ενθαρρυντικά σημάδια".

Marfin: Ενθαρρυντικά τα σημάδια για τράπεζες
Τις Εθνική Τράπεζα (σύσταση "buy"), Alpha Bank ("accummulate") και Τράπεζα Κύπρου ("accummulate") περιλαμβάνει η Marfin Analysis στα top picks της από τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, επισημαίνοντας ότι αν και οι κίνδυνοι παραμένουν, παρατηρούνται ενθαρρυντικά σημάδια για τον κλάδο.   

Στην έκθεσή της με ημερομηνία 20 Σεπτεμβρίου 2010 η χρηματιστηριακή αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για τις Εθνική (στα 13,9 από 13,3 ευρώ), Κύπρου (στα 4,7 από 4,6 ευρώ), Πειραιώς (στα 5,2 από 5 ευρώ), ενώ θέτει νέες τιμές-στόχους για την Αγροτική (0,8 ευρώ) και για την Τράπεζα Κύπρου (στα 4,7 από 4,6 ευρώ). 

Η σύσταση για τις Eurobank, Πειραιώς και Τ.Τ. είναι "hold", ενώ για την Αγροτική συνιστάται "πώληση" ("sell"). 

"Μεταβατική φάση" χαρακτηρίζει η Marfin Analysis αυτήν που περνά ο τραπεζικός κλάδος, αναφερόμενη στην πρόταση εξαγοράς του Τ.Τ. και της ΑΤΕ εκ μέρους της Πειραιώς, την όλη στάση της κυβέρνησης, η οποία φαίνεται υποστηρικτική σε παρόμοιες κινήσεις, αλλά και για την πρόοδο που έχει συντελεστεί σε μακροοικονομικό επίπεδο.

Για την Εθνική η χρηματιστηριακή προχωρά σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα έτη 2011 και 2012 κατά 26% και 22% αντίστοιχα, ενώ υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τα καθαρά κέρδη του 2010 κατά 14%, εξαιτίας κυρίως των υψηλότερων απωλειών από συναλλαγές. Όπως αναφέρει, η μετοχή είναι πιθανό να βρεθεί υπό πίεση βραχυπρόθεσμα λόγω της αύξησης κεφαλαίου.

Σε ό,τι αφορά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο η Marfin παρατηρεί ότι, παρά την εντυπωσιακή αύξηση των εσόδων από βασικές τραπεζικές εργασίες, εμφάνισε ζημίες, λόγω της υποχώρησης των κερδών από συναλλαγές. Για την Τράπεζα Πειραιώς η χρηματιστηριακή αναφέρει πως έχει προχωρήσει σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη του τρέχοντος έτους και των επομένων. Για την Αγροτική η Marfin επισημαίνει ότι είναι «ακόμη ακριβή» και θέτει δύο τιμές-στόχους: η πρώτη αφορά στην ιδιότητα της τράπεζας ως στόχου εξαγοράς (τιμή 1,1 ευρώ) και η δεύτερη ως αυτόνομη οντότητα (τιμή 0,6 ευρώ) - ο μέσος όρος των δύο δίνει την τιμή-στόχο του 0,8 ευρώ.

Για τη Eurobank η τιμή-στόχος μένει αμετάβλητη στα 5,3 ευρώ, ενώ, όπως αναφέρεται, η "Νέα Ευρώπη" και τα έσοδα από συναλλαγές υποστηρίζουν τα κέρδη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v