Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank:Οι ΑΧΕ για deal με Interamerican-6μηνο

Στη συνεργασία της Eurobank με τον όμιλο της Interamerican για τη διάθεση προϊόντων της τελευταίας μέσω του δικτύου καταστημάτων της τράπεζας αναφέρονται οι Marfin, Εθνική και Εγνατία. Αύξηση 37% στα καθαρά κέρδη 6μήνου της Eurobank προβλέπει η Εθνική. Τα consensus.

Eurobank:Οι ΑΧΕ για deal με Interamerican-6μηνο
Στην υλοποίηση της συνεργασίας της Eurobank με τον όμιλο της Interamerican, αλλά και στα σχέδια της τράπεζας για επέκταση σε Αλβανία και FYROM αναφέρονται στα πρωινά reports τους οι Marfin Analysis, Εθνική ΑΧΕ και Εγνατία ΑΧΕ.

Αναφορικά με τα μεγέθη πρώτου εξαμήνου 2004 της Eurobank, τα οποία ανακοινώνονται αύριο Πέμπτη 5 Αυγούστου, η Εθνική ΑΧΕ προβλέπει αύξηση 37% στα καθαρά κέρδη, καθώς τα τοποθετεί στα 158 εκατ. ευρώ από 116 εκατ. ευρώ πέρυσι, με τα καθαρά έσοδα από τόκους του ομίλου να ενισχύονται κατά 15%, στα 472 εκατ. ευρώ.

Οι εκτιμήσεις της αγοράς εκτιμούν πως τα καθαρά έσοδα από τόκους θα φτάσουν στα 473 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε αύξηση περίπου 15%, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 166 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα δηλαδή κατά 43%.

Εξάλλου, η Marfin Analysis, επικαλούμενη δημοσίευμα του Τύπου, σημειώνει πως η συνεργασία μεταξύ της Eurobank και της Interamerican θα υλοποιηθεί σύντομα, καθώς τα προϊόντα της δεύτερης αλλά και της μητρικής Eureko θα διατίθενται από το δίκτυο της τράπεζας.

Επίσης, η Marfin Analysis (με βάση το ίδιο δημοσίευμα) συμπληρώνει πως οι δύο όμιλοι σχεδιάζουν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους και σε άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα, εκτός από τα ασφαλιστικά, με έμφαση στο asset management και τη διαχείριση περιουσίας, ενώ επισημαίνει πως οι δύο όμιλοι αναμένεται να υιοθετήσουν την ίδια στρατηγική σε χώρες των Βαλκανίων.

Η Εθνική ΑΧΕ συμπληρώνει πως η EFG Eurobank σχεδιάζει την αυτόνομη επέκτασή της στις αγορές της Αλβανίας και της FYROM μέσω ανοίγματος καταστημάτων στις δύο εν λόγω περιοχές.

Σχολιάζοντας την υλοποίηση της συνεργασίας μεταξύ της Eurobank και της Interamerican, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως δεδομένου ότι η τράπεζα δεν έχει παρουσία στην αγορά ασφαλιστικών προϊόντων, η εν λόγω συνεργασία ενδέχεται να σηματοδοτήσει την ”επιθετική” της επέκταση στον συγκεκριμένο τομέα τα ερχόμενα χρόνια.

Η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως διατηρεί τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v