Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι χαρτοφυλάκιo μετοχών συνιστά η EFG Equities

Μετοχές εταιριών με έκθεση σε αγορές που θα ανακάμψουν ταχύτερα από την ελληνική οικονομία και αναμένεται να παρουσιάσουν ρυθμό αύξησης κερδοφορίας υψηλότερο από τον μέσο όρο συνιστά στους πελάτες της η EFG Equities.

Τι χαρτοφυλάκιo μετοχών συνιστά η EFG Equities
Μετοχές εταιριών με έκθεση σε αγορές που θα ανακάμψουν ταχύτερα από την ελληνική οικονομία, ή εναλλακτικά εταιριών που διαθέτουν αποδεδειγμένα αμυντικό επιχειρηματικό μοντέλο και αναμένεται να παρουσιάσουν ρυθμό αύξησης κερδοφορίας υψηλότερο από τον μέσο όρο συνιστά στους πελάτες της η EFG Eurobank Equities.

Η ΑΧΕ έχει δημιουργήσει ένα αμυντικό χαρτοφυλάκιο με εισηγμένες που συγκεντρώνουν τα εξής χαρακτηριστικά:

- Είναι εξωστρεφείς, εξαγωγικές.
- Με περιορισμένο ρίσκο αναχρηματοδότησης. Μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με υγιή ισολογισμό, με μικρή μόχλευση, ισχυρές ταμειακές ροές και μικρή ανάγκη άμεσης αναχρηματοδότησης, ή εναλλακτικά με εξασφαλισμένες ανοιχτές γραμμές πίστωσης από το τραπεζικό σύστημα.

- Προς ιδιωτικοποίηση
-Με υψηλά assets. Επιχειρήσεις με μεγάλα ποσοστά παγίων στοιχείων ενεργητικού, σταθερές ταμειακές ροές και περιορισμένη μόχλευση.

Τα παραπάνω θεματικά χαρτοφυλάκια εμφάνισαν από την αρχή του έτους θετικές αποδόσεις. Το χαρτοφυλάκιο αμυντικών επιλογών (με μετοχές εξωστρεφών εταιριών ή εταιριών με αμυντικό επιχειρηματικό μοντέλο) παρουσιάζει απόδοση 14,3%.

Αυτό των εταιριών με περιορισμένο ρίσκο αναχρηματοδότησης 15,8%, οι προς ιδιωτικοποίηση εταιρίες 3,6% και αυτές με υψηλά πάγια περιουσιακά στοιχεία παρουσιάζουν απόδοση 0,2%.

Το χαρτοφυλάκιο των κύριων επενδυτικών επιλογών της ΑΧΕ περιλαμβάνει τις Coca Cola, Μέτκα, Τράπεζα Κύπρου, ΕΥΑΘ και Ελλάκτωρ και είχε 36% καλύτερη απόδοση από αυτό του Γενικού Δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v