Π&Κ: ”Overweight” για 3Ε, εκτιμήσεις για α΄ 6μηνο

Διατηρεί τη σύστασή της (overweight) για τη μετοχή της 3Ε η Π&K Χρηματιστηριακή σε σχετική ανάλυσή της (3/8), στην οποία προβλέπει πως τα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου θα ανέλθουν στα 81,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 9,3% ετησίως.

Π&Κ: ”Overweight” για 3Ε, εκτιμήσεις για α΄ 6μηνο
Διατηρεί τη σύστασή της (overweight) για τη μετοχή της η Π&K Χρηματιστηριακή στο πρωινό report (3/8), όπου παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη β΄ τριμήνου της εταιρίας.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι ο τζίρος της θα ενισχυθεί 4,3%, σε ετήσια βάση, διαμορφούμενος στα 1.201 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη προβλέπεται να ενισχυθούν κατά 9,3% ετησίως, στα 81,7 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, προβλέπει ότι ο όγκος πωλήσεων της εταιρίας θα αυξηθεί 3,9% στο β΄ τρίμηνο, σε ετήσια βάση, ποσοστό μικρότερο αν συγκριθεί με το αντίστοιχο του α΄ τριμήνου (10,9%), όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Εξάλλου, η Π&Κ θεωρεί πως αρνητική ”συμβολή” στα μεγέθη β΄ τριμήνου θα έχουν, μεταξύ άλλων, οι αυξημένες τιμές στις αναπτυσσόμενες χώρες, το γεγονός ότι το 2004 το Πάσχα ήταν νωρίτερα από πέρσι, αλλά και οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη Νιγηρία.

Συνολικά, τα αποτελέσματα της εταιρίας στο β΄ τρίμηνο αναμένονται θετικά, όχι όμως τόσο ”ελκυστικά” όσο τα αντίστοιχα του α΄ τριμήνου.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η εταιρία θα τα ”καταφέρει καλύτερα” στο γ΄ τριμήνο.

Για το α΄ εξάμηνο η Π&Κ τονίζει ότι ”σημεία προσοχής” πρέπει να αποτελέσουν, μεταξύ άλλων, το μέγεθος των πωλήσεων ανά κιβώτιο, τα περιθώρια κερδών, αλλά και οι εκτιμήσεις της διοίκησης για το υπόλοιπο του έτους.

Σημειώνεται ότι η θα ανακοινώσει αποτελέσματα στις 10 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v