Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Fin.: "Επιφυλακτική" στάση για τράπεζες

Την επιφυλακτική της στάση βραχυπρόθεσμα για τις ελληνικές τράπεζες, παρά τις θετικές ενδείξεις από το μακροοικονομικό μέτωπο, διατηρεί η Alpha Bank σε έκθεσή της για τον κλάδο. Οι συστάσεις και οι τιμές στόχοι.

Alpha Fin.: Επιφυλακτική στάση για τράπεζες
Την επιφυλακτική της στάση βραχυπρόθεσμα για τις ελληνικές τράπεζες, παρά τις θετικές ενδείξεις από το μακροοικονομικό μέτωπο, διατηρεί η Alpha Bank σε έκθεσή της (8/9) για τον κλάδο.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται με έκπτωση 20% σε σχέση με τη λογιστική τους αξία ενώ το ενδεχόμενο βελτίωσης των αποτιμήσεών τους σχετίζεται άμεσα με την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Τα σενάρια εξαγορών βελτιώνουν το κλίμα αλλά η επίπτωση στις τιμές των μετοχών δεν μπορεί να είναι διατηρήσιμη, εάν δεν πραγματοποιηθούν όντως deals που ενισχύουν την αξία των τραπεζών και η ελληνική οικονομία δεν εμφανίσει ξεκάθαρα σημάδια βελτίωσης.   

Η χρηματιστηριακή διατηρεί σύσταση "neutral" για τις πέντε τράπεζες που καλύπτει ενώ δίνει τιμή-στόχο 5,5 ευρώ για τη Eurobank, 11,8 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα, 4,8 ευρώ για την Πειραιώς, 4,5 ευρώ για την Τραπεζα Κυπρου και 1,9 ευρώ για την Marfin Popular Bank

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v