Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin:”Δυνατότητα υπεραπόδοσης για Σοφοκλέους”

Στα αποτελέσματα εξαμήνου εκτιμά η Marfin Analysis πως επικεντρώνεται η προσοχή, ενώ συμπληρώνει πως οι ξένες αγορές θα παραμείνουν βασικός ρυθμιστής της τάσης. Τονίζει όμως, πως η Σοφοκλέους έχει τη δυνατότητα να υπεραποδώσει, ενώ διακρίνει και ”λογικές” αποτιμήσεις σε μετοχές, ύστερα από τις πρόσφατες πιέσεις.

Marfin:”Δυνατότητα υπεραπόδοσης για Σοφοκλέους”
Την αδυναμία των αποτελεσμάτων εξαμήνου των Εθνικής και Alpha Bank να καταφέρουν να αποτελέσουν θετικούς καταλύτες για τις μετοχές τους επισημαίνει στο εβδομαδιαίο της report με ημερομηνία 2 Αυγούστου 2004 η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά πάντως πως η προσοχή των επενδυτών παραμένει στα αποτελέσματα εξαμήνου, με την Εμπορική και την Eurobank να ακολουθούν.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis τονίζει πως τα ”ικανοποιητικά” αποτελέσματα που οι Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank ανακοίνωσαν για το πρώτο εξάμηνο του 2004 δεν κατάφεραν να αποτελέσουν θετικούς καταλύτες για τις μετοχές τους, οι οποίες την εβδομάδα που πέρασε υποχώρησαν κατά 3,2% και 4,9% αντίστοιχα.

Επισημαίνει ωστόσο πως τα μεγέθη και των δυο τραπεζικών ομίλων κατάφεραν να υπερβούν τις εκτιμήσεις της αγοράς σε επίπεδο κερδοφορίας, αν και συμπληρώνει πως δεν υπήρχαν σημαντικές εκπλήξεις σε λειτουργικό επίπεδο.

Ωστόσο, η Marfin Analysis επισημαίνει την ”εξαιρετική” επέκταση στην καταναλωτική πίστη που εμφάνισε η Εθνική Τράπεζα, η οποία αναμένεται να ενισχύσει τα λειτουργικά έσοδα τα ερχόμενα τρίμηνα.

Στον αντίποδα όμως, η μετοχή του ΟΠΑΠ κατάφερε να ενισχυθεί κατά 4% την εβδομάδα που πέρασε, σε συνέχεια της ανακοίνωσης των ”ισχυρών” και υψηλότερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Για την τρέχουσα εβδομάδα πάντως, η Marfin Analysis αναφέρεται στις Εμπορική και Eurobank οι οποίες ανακοινώνουν τα μεγέθη εξαμήνου, σημειώνοντας πως για την πρώτη η αγορά προβλέπει ”αδύναμα” μεγέθη με τα κέρδη προ φόρων να υποχωρούν κατά 40%, ενώ για την Eurobank αναμένεται για μια ακόμη φορά ισχυρός ρυθμός αύξησης στα κέρδη.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως την εβδομάδα που πέρασε ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε οριακά χαμηλότερα κατά 0,1% με την υψηλή κεφαλαιοποίηση να παρουσιάζει αδυναμία.

Σε επιχειρηματικό επίπεδο η προσοχή επικεντρώθηκε στα μεγέθη εξαμήνου της Εθνικής, Alpha Bank και ΟΠΑΠ, ενώ η δημόσια πρόταση της Ελληνικής Τεχνοδομικής για την Ρόκας δημιούργησε momentum στη μεσαία και τη μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Πάντως, η Marfin Analysis εκτιμά πως η πορεία των διεθνών αγορών θα παραμείνει ο βασικός εξωτερικός ρυθμιστής της τάσης στη Σοφοκλέους, ενώ επισημαίνει πως στην παρούσα φάση οι ενδείξεις δεν είναι ιδιαίτερα θετικές (με τις τιμές του πετρελαίου να κινούνται σε νέα υψηλά αφενός και αφετέρου με τον φόβο για τρομοκρατικά χτυπήματα ύστερα από σχετικές προειδοποιήσεις).

Εκτιμά όμως, πως η Σοφοκλέους έχει τη δυνατότητα να υπεραποδώσει, στο πλαίσιο των καλών αποτελεσμάτων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, αλλά και σε συνέχεια των ”λογικών” αποτιμήσεων των μετοχών όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί ύστερα από τις πρόσφατες πιέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v