Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CS: Βλέπει εκτίναξη ΝΙΙ για ελληνικές τράπεζες

Θετικούς καταλύτες και "ευκαιρίες" στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο και στις ελληνικές τράπεζες "βλέπει" η Credit Suisse. Εκτίναξη κερδών από τόκους έως το 2014 λόγω ανατιμολόγησης.

CS: Βλέπει εκτίναξη ΝΙΙ για ελληνικές τράπεζες
Θετικούς καταλύτες και "ευκαιρίες" στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο και στις ελληνικές τράπεζες "βλέπει" η Credit Suisse, σε έκθεσή της όπου αναβαθμίζει τη σύσταση για τον κλάδο σε "overweight" από "neutral".

Αναλυτικότερα, η Credit Suisse εκτιμά ότι τα ρίσκα μειώνονται τη στιγμή που αυξάνονται τα περιθώρια κέρδους των τραπεζών λόγω ανατιμολόγησης, ενώ η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο, παρέχοντας θετικό υπόβαθρο για οικονομική ανάπτυξη.    

Οι ελληνικές τράπεζες (σε όλες τις κατηγορίες χορηγήσεων), μαζί με τις γερμανικές (στα εταιρικά δάνεια) και τις ισπανικές (στα εταιρικά δάνεια) έχουν τα μεγαλύτερα περιθώρια ανατιμολόγησης χορηγήσεων στα επόμενα χρόνια.

Ειδικότερα για τις ελληνικές, ο οίκος επισημαίνει ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους ενδέχεται να αυξηθούν κατά 2 δισ. ευρώ φέτος λόγω της ανόδου των περιθωρίων κέρδους, ενώ αναμένει αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 3,1 δισ. το 2011, κατά 3,2 δισ. το 2012 και το 2013 και κατά 3,16 δισ. το 2014.  

Παράλληλα, εκτιμά ότι η πιστωτική επέκταση στην Ελλάδα θα διαμορφωθεί οριακά θετικά φέτος, στο 1%, αλλά θα ανέλθει στο 4% το 2011 και στο 6% το 2012.

Ο διεθνής οίκος δίνει σύσταση "οutperform" στην Τράπεζα Κύπρου (με τιμή-στόχο τα 5,6 ευρώ), για την Εθνική Τράπεζα και τη Eurobank διατηρεί την "ουδέτερη" σύσταση με τιμή-στόχο στα 10,9 και στα 5,9 ευρώ αντίστοιχα, ενώ η σύσταση για τις υπόλοιπες τράπεζες που καλύπτει (Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, ΑΤΕ) παραμένει "underperform". Η Cr.S. δίνει τιμή-στόχο για την Alpha στα 4,2 ευρώ, για την Πειραιώς στα 4,2 ευρώ και για ην Αγροτική στο 1 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v