Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: "Μετρημένη" υποδοχή από αναλυτές για Q2

Από ουδέτερα έως θετικά υποδέχονται οι αναλυτές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο η Eurobank, επισημαίνοντας τον περιορισμό του κόστους, αλλά και ανησυχώντας για την ποιότητα ενεργητικού.

Eurobank: Μετρημένη υποδοχή από αναλυτές για Q2
Από ουδέτερα έως θετικά υποδέχονται οι αναλυτές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο η Eurobank, επισημαίνοντας τον περιορισμό του κόστους, αλλά και ανησυχώντας για την ποιότητα ενεργητικού.

Αντίστοιχα των συγκλινουσών εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου της Eurobank, τα οποία δεν περιείχαν εκπλήξεις, σύμφωνα με τη Merrill Lynch και τη σχετική έκθεσή της με ημερομηνία 31 Αυγούστου.

Ο οίκος αναφέρει ότι η διοίκηση της Eurobank ήταν περισσότερο αισιόδοξη απ' ό,τι θα περίμενε σχετικά με την εξέλιξη της ποιότητας ενεργητικού όταν δήλωσε ότι το δεύτερο τρίμηνο ήταν πιθανότατα η κορυφή της αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Εκτίμηση του οίκου είναι ότι η ρευστότητα θα αποτελέσει ζητούμενο για τη διοίκηση. Η αποτίμηση της Eurobank είναι ελκυστική, τονίζει η Merrill Lynch, ενώ εξακολουθεί να βλέπει περισσότερη αξία στις Alpha Bank και Εθνική. Διατηρεί τη σύσταση "neutral" και την τιμή-στόχο στα 6,6 ευρώ.

"Λογικά" χαρακτηρίζει τα μεγέθη της τράπεζας η UBS σε έκθεσή της με ημερομηνία 30 Αυγούστου, επισημαίνοντας την πίεση στο επιτοκιακό περιθώριο, τις αντίστοιχες του αναμενομένου επιδόσεις στις βασικές δραστηριότητες και τον "σφιχτό" έλεγχο του κόστους.

Η τιμή-στόχος διατηρείται στα 6,7 ευρώ και η σύσταση "neutral".

Θετικά και αρνητικά σημεία επισημαίνει από την πλευρά της η HSBC στα μεγέθη της τράπεζας. Η σημαντική επιβράδυνση των εκροών στις καταθέσεις, ο περιορισμός του κόστους για ένα ακόμη τρίμηνο και η θέση της Eurobank στην αγορά είναι τα "συν" των στοιχείων του Q2.

Από την άλλη, η ταχύτερα των εκτιμήσεων επιδεινούμενη ποιότητα ενεργητικού, οι αυξανόμενες πιέσεις στα καταθετικά spreads, η χρηματοδοτική εξάρτηση από την ΕΚΤ και η επανατιμολόγηση δανείων εν όψει τυχόν επιδείνωσης της μακροοικονομικής κατάστασης είναι τα αρνητικά στοιχεία στα οποία εστιάζει η HSBC.

Στα υψηλότερα των εκτιμήσεων έσοδα από συναλλαγές αποδίδει η JP Morgan το ότι οι επιδόσεις του Q2 της Eurobank ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Ο οίκος στην έκθεσή του με ημερομηνία 30 Αυγούστου παραμένει επιφυλακτικός για τις ελληνικές τράπεζες και διατηρεί τη σύσταση "underweight" για τη Eurobank, καθώς αναμένει ότι στα επόμενα τρίμηνα θα φανεί η πλήρης επίπτωση της ύφεσης, των μέτρων λιτότητας και του κινδύνου από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Αμετάβλητη τη σύσταση "neutral" διατηρεί η Εθνική Χρηματιστηριακή για τη Eurobank, εκτιμώντας ότι η αποτίμηση του τίτλου είναι απαιτητική έναντι των άλλων ελληνικών τραπεζών. Η χρηματιστηριακή αναφέρεται στις ανησυχίες που της προκαλούν οι πιέσεις στο επιτοκιακό περιθώριο και στα καθαρά έσοδα από τόκους καθώς και η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Στα θετικά των αποτελεσμάτων η Εθνική επισημαίνει την καλύτερη επίδοση στις προμήθειες και στα λοιπά έσοδα, αλλά και τα καλύτερα των εκτιμήσεων λειτουργικά έξοδα.

Συνολικά, αντίστοιχα των εκτιμήσεών της χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα η Euroxx Securities, τονίζοντας τις ισχυρές επιδόσεις των εσόδων από συναλλαγές και των εσόδων από προμήθειες, αλλά και της μείωσης του κόστους. Στα αρνητικά επισημαίνει την πίεση στα έσοδα από τόκους, τη συρρίκνωση της καταθετικής βάσης και την αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η μετοχή της Eurobank ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Δευτέρας στα 5,13 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v