Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα EFG, Κύπρου, ΤΤ

Ημέρα τραπεζών σήμερα, καθώς μετά τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους οι Κύπρου, Eurobank και Τ.Τ. Επίσης, μετά τη συνεδρίαση θα ανακοινώσουν αποτελέσματα Folli Follie και ΚΑΕ.

Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα EFG, Κύπρου, ΤΤ
Ημέρα τραπεζών σήμερα, καθώς μετά τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους για το β΄ τρίμηνο - α΄ εξάμηνο οι Τράπεζα Κύπρου, Eurobank και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Επίσης, μετά τη συνεδρίαση θα ανακοινώσουν αποτελέσματα Folli Follie και ΚΑΕ.

Eurobank

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, η Eurobank θα παρουσιάσει καθαρά κέρδη 30,7 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο.

Η Marfin Analysis εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο θα υποχωρήσουν κατά 66,%, διαμορφούμενα στα 56,5 εκατ. ευρώ, ενώ στο β΄ τρίμηνο τα κέρδη της τράπεζας θα ανέλθουν στα 40,5 εκατ., πτωτικά κατά 54%.

Η Credit Suisse εκτιμά ότι το β΄ τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Eurobank θα διαμορφωθούν στα 34 εκατ. ευρώ, η Merrill Lynch προβλέπει πτώση 61,6% στα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου στα 34 εκατ. ευρώ, ενώ η Citi εκτιμά κέρδη (πριν από τα δικαιώματα μειοψηφίας) 37 εκατ. ευρώ.

Η HSBC προβλέπει καθαρά κέρδη 14 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο, πτωτικά κατά 85%.

Η Euroxx εκτιμά πως στο α΄ εξάμηνο θα εμφανίσει (δημοσιευμένα) καθαρά κέρδη ύψους 51 εκατ. ευρώ, ποσό μειωμένο κατά 69,9%, ενώ τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη, μη περιλαμβανομένης της έκτακτης φορολόγησης του α΄ τριμήνου, αναμένεται να διαμορφωθούν 43,2% χαμηλότερα στα 96 εκατ. ευρώ. Για το β΄ τρίμηνο υπολογίζει άνοδο των δημοσιευμένων καθαρών κερδών κατά 117,5% στα 35 εκατ. ευρώ, υποχώρηση των προσαρμοσμένων καθαρών κερδών κατά 43% στα 35 εκατ. ευρώ.

Στα 25,8 εκατ. ευρώ θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη της Eurobank στο β΄ τρίμηνο, εκτιμά η Proton, αυξημένα κατά 59,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Τράπεζα Κύπρου

Η Marfin προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Κύπρου θα διαμορφωθούν στα 149,1 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο σημειώνοντας οριακή άνοδο 1%. Στο β΄ τρίμηνο τα κέρδη εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν 19,8%, διαμορφούμενα στα 67,8 εκατ. ευρώ.

Η Credit Suisse εκτιμά ότι η τράπεζα θα εμφανίσει κέρδη 68 εκατ. ευρώ, ενώ η Citi βλέπει κέρδη ύψους 77 εκατ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο.

Η HSBC αναμένει κέρδη 66 εκατ. ευρώ για την Τράπεζα Κύπρου (-22%) το β΄ τρίμηνο.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο η Marfin Analysis εκτιμά ζημίες 53,7 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο και 33,3 εκατ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο αντίστοιχα.

Η Citi εκτιμά ζημίες 15 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο, ενώ ζημίες ύψους 55 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω ζημιών από συναλλαγές ύψους 50 εκατ. ευρώ, προβλέπει για το β΄ τρίμηνο η HSBC.

Η εκτίμηση της Proton είναι για ζημίες ύψους 23,1 εκατ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο.

Folli Follie - KAE

Πτωτικά αναμένει η Εθνική Χρηματιστηριακή να διαμορφωθούν σε ετήσια βάση τα καθαρά κέρδη των Folli Follie και ΚΑΕ στο β΄ τρίμηνο. Ειδικότερα για τον όμιλο Folli Follie, η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν στα 24,2 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 18,6% σε ετήσια βάση, ενώ για τα ΚΑΕ περιμένει κέρδη 3,3 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 74%.

Στα 23,2 εκατ. ευρώ (-22,2%) αναμένει τα καθαρά κέρδη της Folli Follie το β΄ τρίμηνο η Proton, ενώ για τον όμιλο των ΚΑΕ εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη θα διατηρηθούν στα 5 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο, καταγράφοντας πτώση 61,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v