Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αναλυτές για τα αποτελέσματα της Εθνικής

Υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της Εθνικής Τράπεζας. Αυτό, όπως επισημαίνουν, οφείλεται κυρίως στα υψηλότερα του αναμενόμενου έκτακτα έσοδα, καθώς και στις ελαφρώς χαμηλότερες προβλέψεις, αλλά και στο ρυθμό αύξησης του δανεισμού.

Οι αναλυτές για τα αποτελέσματα της Εθνικής
Υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της Εθνικής Τράπεζας.

Αναλυτικότερα, η Σίγμα ΑΧΕ θέτει νέα τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής τα 22,3 ευρώ (από 20,8 προηγουμένως), ενώ τονίζει πως ρόλο-”κλειδί” στα μεγέθη της διαδραμάτισαν τα καθαρά έσοδα από τόκους.

Παράλληλα, ξεχωριστή αναφορά κάνει και στο ρυθμό ενίσχυσης των δανείων της Εθνικής, ενώ χαρακτηρίζει, συνολικά, ως ”εξαίρετο” το β΄ τρίμηνο για την κορυφαία τράπεζα.

Όπως επισημαίνει η Marfin Analysis στο πρωινό της report με ημερομηνία 30 Ιουλίου, τα αποτελέσματα της Εθνικής ήταν ισχυρά υπερκερώντας τόσο τις δικές της εκτιμήσεις όσο και της αγοράς.

Η ίδια χρηματιστηριακή υπογραμμίζει ότι η αυξημένη κερδοφορία, κατά 20%, οφείλεται κυρίως στα υψηλότερα του αναμενόμενου έκτακτα έσοδα, καθώς και στις ελαφρώς χαμηλότερες προβλέψεις.

Οι αναλυτές της Marfin Analysis τονίζουν πως πιθανώς θα αναβαθμίσουν τις προβλέψεις τους για το σύνολο του έτους, καθώς, όπως αναφέρουν, οι υψηλότεροι του αναμενόμενου όγκοι δανεισμού θα οδηγήσουν σε υψηλότερα καθαρά έσοδα από τόκους στα επόμενα τρίμηνα.

Παράλληλα, η Marfin σημειώνει πως η μετοχή της ΕΤΕ παραμένει μεταξύ των κορυφαίων επιλογών της από τις ελληνικές τράπεζες, αφού τα οικονομικά μεγέθη της βελτιώνονται διαρκώς, ενώ, όπως συμπληρώνει, υπάρχει περιθώριο επιπλέον βελτίωσης.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ χαρακτηρίζει ”ικανοποιητικά” τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Εθνικής Τράπεζας, και στα ίδια περίπου επίπεδα με τις εκτιμήσεις της, εάν δεν ληφθούν υπόψη τα έκτακτα έσοδα.

Ακόμα, η Εγνατία ΑΧΕ υπογραμμίζει πως ενδέχεται να αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη τις τράπεζας, ενώ συμπληρώνει πως πιθανότατα θα διατηρήσει τη σύστασή της ”accumulate”.

Οι αναλυτές της Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ χαρακτηρίζουν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας, σε ευρεία βάση, επισημαίνοντας πως μια από τις πιο θετικές εξελίξεις του πρώτου εξαμήνου ήταν η σημαντική επιτάχυνση της ανάπτυξης του δανεισμού.

Η ίδια χρηματιστηριακή τονίζει πως θα αναπροσαρμόσει τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του έτους, οι οποίες ωστόσο δεν αναμένεται να έχουν αντίκτυπο στην τρέχουσα τιμή-στόχο της, στα 21,69 ευρώ. Επίσης, διατηρεί τη σύστασή της ”overweight” συμπληρώνοντας πως η ΕΤΕ παραμένει μια από τις κορυφαίες επιλογές της.

Η EFG Sec. εκτιμά ότι τα μεγέθη της τελευταίας ήταν ανάλογα των εκτιμήσεων και παραμένει ουδέτερη για τη μετοχή.

Παράλληλα τονίζει ότι θα προσαρμόσει τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη έτους της τράπεζας, επισημαίνοντας όμως πως δεν θα μεταβληθούν

δραστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v