Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΕΙΡ, ΑΤΕ, ΟΠΑΠ, Τιτάν ανακοινώνουν αποτελέσματα

Μετά τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου - α΄ εξαμήνου των τραπεζών Πειραιώς και Αγροτικής, του ΟΠΑΠ και της Τιτάν.

ΠΕΙΡ, ΑΤΕ, ΟΠΑΠ, Τιτάν ανακοινώνουν αποτελέσματα
Τέσσερις εταιρίες της μεγάλης κεφαλαιοποίησης ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, μετά τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου - α΄ εξαμήνου της Τράπεζας Πειραιώς, της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, του ΟΠΑΠ και της Τιτάν.

Πειραιώς:

Για την Τράπεζα Πειραιώς, οι εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για ζημιογόνο β΄ τρίμηνο και εξάμηνο. Συγκεκριμένα, το Bloomberg προβλέπει ζημίες 17,6 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο, η Merrill Lynch 25 εκατ. ευρώ, η HSBC 14 εκατ. ευρώ, η Citi 9 εκατ. ευρώ, η Credit Suisse 30 εκατ. ευρώ, η Marfin 16,6 εκατ. ευρώ και η Euroxx 16,8 εκατ. ευρώ.

Για το εξάμηνο η Marfin αναμένει ζημίες 9,8 εκατ. ευρώ και η Euroxx 11,2 εκατ. ευρώ.

ΑΤΕ:

Ζημιογόνο τρίμηνο βλέπουν οι αναλυτές και για την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. Συγκεκριμένα, η Citi αναμένει ζημίες 39 εκατ. ευρώ, η Credit Suisse 62 εκατ. ευρώ, η Euroxx 52,1 εκατ. ευρώ και η Marfin Analysis 71,4 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα του εξαμήνου, η Euroxx Sec. προβλέπει ότι οι ζημίες της ΑΤΕ θα διαμορφωθούν στα 89,5 εκατ. ευρώ.

ΟΠΑΠ:

Σημαντικά μειωμένα κέρδη εκτιμούν οι αναλυτές πως θα ανακοινώσει για το β΄ τρίμηνο ο ΟΠΑΠ. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν υποχώρηση των καθαρών κερδών κατά 61% στα 60,5 εκατ. ευρώ, ενώ καθαρά κέρδη 62,2 εκατ. ευρώ βλέπει η Deutsche Bank. Οι εκτιμήσεις της Marfin Analysis κάνουν λόγο για πτώση 61,8% στα κέρδη β΄ τριμήνου, στα 59,3 εακτ. ευρώ, ενώ πτώση 60% αναμένουν η Euroxx Sec. και η HSBC, στα 63 εκατ. ευρώ.

Για το εξάμηνο, η Marfin αναμένει κέρδη 251,5 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 32,2%, ενώ οι προβλέψεις της Euroxx κάνουν λόγο για υποχώρηση κερδών 31,3% στα 254,9 εκατ. ευρώ.

Τιτάν:

Στα 37,3 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 2% σε ετήσια βάση, αναμένει η Εθνική Χρηματιστηριακή τα κέρδη της Τιτάν στο β΄ τρίμηνο, υποχώρηση 2,5% στα 39,4 εκα. ευρώ αναμένει η Piraeus Sec., ενώ πτώση 10,4% βλέπει η Marfin Analysis, στα 34,1 εκατ. ευρώ. Αντιθέτως, αύξηση 9% αναμένει η Euroxx Sec., στα 41,6 εκατ. ευρώ.

Για το α΄ εξάμηνο, η Marfin Analysis προβλέπει οριακή υποχώρηση των καθαρών κερδών (0,9%) στα 58,9 εκατ. ευρώ, ενώ οι εκτιμήσεις της Euroxx κάνουν λόγο για άνοδο 12% στα 66,4 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v