Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Οι προβλέψεις για τα κέρδη 5 τραπεζών

Πτωτικά θα κινηθούν τα κέρδη των Εθνικής, Eurobank και Πειραιώς στο α΄ εξάμηνο εκτιμά η Marfin Analysis σε ξεχωριστές εκθέσεις της (25/08), ενώ για την Κύπρου βλέπει οριακή άνοδο.

Marfin: Οι προβλέψεις για τα κέρδη 5 τραπεζών
Πτωτικά θα κινηθούν τα κέρδη των Εθνικής, Eurobank και Πειραιώς στο α΄ εξάμηνο εκτιμά η Marfin Analysis σε ξεχωριστές εκθέσεις της (25/08), ενώ για την Κύπρου βλέπει οριακή άνοδο και για το ΤΤ ζημιές. 

Για την Εθνική Τράπεζα βλέπει καθαρά κέρδη στα 140,2 εκατ. ευρώ, πτωτικά κατά 80,2%, ενώ για το β΄ τρίμηνο εκτιμά κέρδη119,3 εκατ. ευρώ, με πτώση 69,5%.

Για την Eurobank εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο θα υποχωρήσουν κατά 66,%, διαμορφούμενα στα 56,5 εκατ. ευρώ. Στο β΄ τρίμηνο, σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, τα κέρδη της τράπεζας θα ανέλθουν στα 40,5 εκατ., πτωτικά κατά 54%.

Σε ό,τι αφορά την Πειραιώς η Marfin βλέπει ζημιές 9,8 εκατ. στο εξάμηνο και 16,6 εκατ. στο β΄ τρίμηνο αντίστοιχα.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Κύπρου θα διαμορφωθούν στα 149,1 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο σημειώνοντας οριακή άνοδο 1%.

Στο β΄ τρίμηνο τα κέρδη εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν 19,8%, διαμορφούμενα στα 67,8 εκατ. ευρώ.

Για το ΤΤ η χρηματιστηριακή εκτιμά ζημιές 53,7 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο και 33,3 εκατ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι η Πειραιώς ανακοινώνει αποτελέσματα στις 26 Αυγούστου, η Εθνική στις 27 και οι Eurobank, Κύπρου στις 30 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v