Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank Sec: Πτώση 65% στα τραπεζικά κέρδη το Q2

Στο 65% θα διαμορφωθεί η μείωση των κερδών των ελληνικών τραπεζών στο β' τρίμηνο, εκτιμά η Eurobank Sec. σε έκθεσή της για τον κλάδο (24/8). Τι εκτιμά για επισφάλειες, σενάρια συγχωνεύσεων.

Eurobank Sec: Πτώση 65% στα τραπεζικά κέρδη το Q2
Στο 65% θα διαμορφωθεί η μείωση των κερδών των ελληνικών τραπεζών στο β' τρίμηνο, από 50% υποχώρηση στο Q1, εκτιμά η Eurobank Sec. σε έκθεσή της (24/8).

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι οι ζημιές από συναλλαγές και οι υψηλότερες προβλέψεις για επισφάλειες συνεχίζουν να περιορίζουν την κατά τα άλλα, ανθεκτική απόδοση των τραπεζών στις αμιγώς τραπεζικές εργασίες.

Τα κέρδη προ προβλέψεων και εσόδων από συναλλαγές είναι στην πραγματικότητα 10% υψηλότερα σε ετήσια βάση, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή.


Τι εκτιμά για επισφάλειες

Η τάση επιδείνωσης της ποιότητας ενεργητικού των τραπεζών αναμένεται να διατηρηθεί, επισημαίνει η Eurobank Sec., με την δημιουργία νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων να παραμένει στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν στο α' τρίμηνο, όταν τα NPLs διαμορφωνόταν στο 8,2% του συνόλου. 

Η τάση στις επισφάλειες ενδέχεται να διατηρηθεί καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, αναφέρει. 


Τι λέει για συγχωνεύσεις

Το momentum που δημιούργησε η προσφορά της Πειραιώς για ΑΤΕ και ΤΤ και οδήγησε σε υπεραπόσοδη των τραπεζών, δεν είχε συνέχεια και είναι πρώιμη μια αποτίμηση των συνεργιών από τα πιθανά deals, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί σύσταση "buy" για τις μετοχές της Εθνικής (με τιμή-στόχο στα 13 ευρώ), της Alpha (με στόχο τα 5,8 ευρώ) και Τράπεζας Κύπρου (με στόχο τα 4,7 ευρώ) ενώ δίνει σύσταση "hold" και τιμή-στόχο στα 4,3 ευρώ για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v