ΑΧΕ: Διατήρηση του επιλεκτικού ενδιαφέροντος

Τη διατήρηση του επιλεκτικού ενδιαφέροντος που ενδεχομένως θα οδηγήσει την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα εκτιμούν οι ΑΧΕ. Επίσης τονίζουν πως η ψυχολογία είναι βελτιωμένη, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν Alpha, ΟΠΑΠ και τράπεζες.

ΑΧΕ: Διατήρηση του επιλεκτικού ενδιαφέροντος
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Τη διατήρηση του επιλεκτικού ενδιαφέροντος που ενδεχομένως θα οδηγήσει την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ.

Η Marfin Analysis επισημαίνει πως η χθεσινή καλή συνεδρίαση στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με τη βελτίωση της εγχώριας ψυχολογίας των επενδυτών είναι πιθανό να οδηγήσει σε άνοδο το Χ.Α.

Τα αποτελέσματα εξαμήνου της Alpha Bank, συμπληρώνει η ίδια χρηματιστηριακή, τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών και είναι πιθανό να τονώσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Με τάσεις συσσώρευσης θα κινηθεί η αγορά εκτιμά η Eurobank Securities, καθώς η αγορά επιζητά πρωτίστως τη διατήρηση των τρεχόντων επίπεδων και πιθανώς να κινηθεί οριακά υψηλότερα. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Alpha Bank λόγω της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ σημειώνει πως η χθεσινή ανάκαμψη πιθανώς θα συνεχιστεί και σήμερα εν μέσω του βελτιωμένου διεθνούς κλίματος και των αυξημένων όγκων συναλλαγών.

Στο επίκεντρο, συνεχίζει η Εγνατία ΑΧΕ, θα βρεθούν οι τραπεζικές μετοχές, καθώς και ο ΟΠΑΠ λόγω της επικείμενης ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εξαμήνου, ενώ το ενδιαφέρον για επιλεγμένους τίτλους της μικρής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης με ελκυστικές αποτιμήσεις ενδέχεται να διατηρηθεί.

Τι έγινε χθες 27 Ιουλίου: Κέρδη 1,8% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης κλείνοντας στις 2.353 μονάδες.

Όπως αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ στο πρωινό της report, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση οι ξένοι θεσμικοί επέδειξαν αγοραστικό ενδιαφέρον ιδιαίτερα για τους τίτλους των ΟΠΑΠ, Coca-Cola 3Ε και Εθνικής Τράπεζας. Αυξημένη ήταν η συμμετοχή των εγχώριων επενδυτών.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v