Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αναλυτές για τα αποτελέσματα της Alpha Bank

Υψηλότερα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζουν τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου της Alpha Bank οι χρηματιστηριακές Εθνική ΑΧΕ, Eurobank Securities, Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, Marfin Analysis, Σίγμα ΑΧΕ, καθώς και η Εγνατία ΑΧΕ. Η απόκλιση από τις εκτιμήσεις τους οφείλεται κυρίως στα κέρδη από την πώληση της Delta Singular Outsourcing Services.

Οι αναλυτές για τα αποτελέσματα της Alpha Bank
Υψηλότερα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζουν τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου της Alpha Bank οι χρηματιστηριακές Εθνική ΑΧΕ, Eurobank Securities, Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, Marfin Analysis, Σίγμα ΑΧΕ, καθώς και η Εγνατία ΑΧΕ.

Όπως επισημαίνουν στα σημερινά πρωινά τους report οι προαναφερθείσες ΑΧΕ, η σημαντική αύξηση της καθαρής κερδοφορίας κατά 73,5% οφείλεται κυρίως στην ωφέλεια της τράπεζας από την πώληση της Delta Singular Outsourcing Services στην αμερικανική First Data.

Τονίζεται πως η τράπεζα από την πώληση αυτή κατέγραψε έκτακτα (κεφαλαιακά) κέρδη ύψους 38,4 εκατ. ευρώ περίπου.

Ειδικότερα, η Εθνική ΑΧΕ τονίζει πως τα αποτελέσματα της τράπεζας ήταν αρκετά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της, ενώ παραθέτει την εκτίμησή της για την ανάπτυξη των κερδών ανά μετοχή του 2004 στο 51%.

Εξάλλου, η Eurobank Securities στο πρωινό της report επισημαίνει πως τα μεγέθη εξαμήνου της Alpha είναι θετικά και θα ικανοποιήσουν τους επενδυτές. Η μετοχή της, συνεχίζει η ίδια χρηματιστηριακή, διαπραγματεύεται 13,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2004 και 2 φορές την αντίστοιχη λογιστική αξία της. Δεδομένου του momentum της τράπεζας η EFG Sec. τονίζει πως τα προαναφερθέντα μεγέθη είναι ελκυστικά.

Επιπλέον, η Marfin Analysis υπογραμμίζει πως διατηρεί τη θετική της στάση για την Alpha Bank, ενώ συμπληρώνει πως είναι πιθανό να κάνει μικρές αλλαγές στις εκτιμήσεις της που αφορούν το σύνολο του 2004.

Από την πλευρά τους οι αναλυτές της Σίγμα ΑΧΕ τονίζουν πως εκ πρώτης όψεως οι θετικές τάσεις για την τράπεζα μοιάζουν να επιβεβαιώνονται για ένα άλλο τρίμηνο, αν και όπως αναφέρουν τα αποτελέσματα δεν ενέχουν μεγάλες εκπλήξεις.

Τη σύσταση ”accumulate” επαναδιατυπώνει η Εγνατία ΑΧΕ, συμπληρώνοντας πως πιθανώς θα τη διατηρήσει ενώ θα αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις της αναφορικά με τα μεγέθη της τράπεζας.

”Ισχυρά” χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Alpha Bank και η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, υπογραμμίζοντας την αυξημένη κερδοφορία, την συνεχιζόμενη στροφή προς την λιανική πιστωτική αγορά, τον περιορισμό του κόστους με παράλληλη βελτίωση των βασικών χρηματοοικονομικών δεικτών και την υψηλή κεφαλαιακή βάση που μπορεί να υποστηρίξει τις προσπάθειες για μελλοντική επέκταση.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές της Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ θα προσαρμόσουν τις εκτιμήσεις τους αναφορικά με τα μεγέθη του 2004, οι οποίες ωστόσο προσαρμογές δεν αναμένεται να έχουν επίπτωση στην τιμή στόχο των 26,33 ευρώ. Ακόμα, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ διατηρεί την σύσταση της ”overweight”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v