Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Μικτή υποδοχή των μεγεθών από αναλυτές

Μικτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εικόνα των αποτελεσμάτων του ΟΤΕ κατά τους αναλυτές, οι οποίοι επισημαίνουν χρόνια προβλήματα που ζητούν λύση προκειμένου να ανακάμψει η κερδοφορία του Οργανισμού.

ΟΤΕ: Μικτή υποδοχή των μεγεθών από αναλυτές
Μικτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εικόνα των αποτελεσμάτων του ΟΤΕ κατά τους αναλυτές, οι οποίοι επισημαίνουν χρόνια προβλήματα που ζητούν λύση προκειμένου να ανακάμψει η κερδοφορία του Οργανισμού.

Αδύναμα χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα η Εθνική Χρηματιστηριακή, ενώ επισημαίνει πως υπάρχουν περιορισμένοι λόγοι για αισιοδοξία στο 2010. Η Εθνική αναφέρει πως τα μεγέθη του οργανισμού ήταν χειρότερα των προβλέψεων σε ό,τι αφορά την κινητή τηλεφωνία και τη Rom Telekom- γεγονός που συνδυάστηκε με μη λειτουργικά και φορολογικά βάρη που έπληξαν την κερδοφορία. Ελαφρώς καλύτερη του αναμενομένου χαρακτηρίζεται η επίδοση της σταθερής τηλεφωνίας.

Χωρίς εκπλήξεις σε επίπεδο εσόδων και λειτουργικών κερδών ήταν τα αποτελέσματα του ΟΤΕ αναφέρει η Alpha Finance, ενώ όπως τονίζει, σε επίπεδο κερδοφορίας ήταν κατώτερο των προσδοκιών λόγω των φορολογικών βαρών. Εκτίμηση της Alpha Finance είναι ότι εκτός και αν μια σειρά αλλαγών πραγματοποιηθεί, όπως η αναδιάρθρωση του κόστους της σταθερής τηλεφωνίας και η ορθολογικοποίηση των ρυθμιστικών κανόνων, ο ΟΤΕ δεν θα ανακάμψει πριν το 2011.

Μικτά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα το πρώτου εξαμήνου του ΟΤΕ η Marfin Analysis επισημαίνοντας τις θετικές επιδόσεις σε επίπεδο εσόδων και λειτουργικών κερδών, αλλά και την αρνητική έκπτωση σε επίπεδο κερδοφορίας.

Σε γενικές γραμμές το επιχειρηματικό περιβάλλον παραμένει μη ευνοϊκό για τον Οργανισμό, αναφέρει η χρηματιστηριακή, η οποία τονίζει ότι δεν φαίνονται σημεία ανάκαμψης για τον Οργανισμό στα επόμενα τρίμηνα. Η χρηματιστηριακή εντοπίζει ακόμη μακροχρόνια προβλήματα του ΟΤΕ με τη ρυθμιστική αρχή- κάτι το οποίο τον εμποδίζει να κλείσει την ψαλίδα με τους ανταγωνιστές του.

Η Marfin Analysis προχωρά σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της για την κερδοφορία του Οργανισμού στο 2010, προκειμένου να αντισταθμίσει τις αντίξοες τάσεις στα έσοδα, τα χαμηλότερα περιθώρια λειτουργικού κέρδους και τα υψηλότερα του αναμενομένου χρηματοοικονομικά και φορολογικά έξοδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v