Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tο consensus για το 6μηνο του ΟΠΑΠ

Κατά 28,4% εκτιμά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ πως θα αυξηθούν τα ενοποιημένα έσοδα του ΟΠΑΠ στο πρώτο εξάμηνο του 2004, ενώ προβλέπει παράλληλα και τη διανομή προμερίσματος ύψους 0,40 ευρώ. Με βάση τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αναμένεται να αυξηθεί κατά 24,5% - 25% με τα καθαρά κέρδη να φτάνουν στα 275 - 277 εκατ. ευρώ.

Tο consensus για το 6μηνο του ΟΠΑΠ
Αύξηση 28,4% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών του ΟΠΑΠ προβλέπει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για το πρώτο εξάμηνο του 2004, καθώς εκτιμά πως θα φτάσει στα 1,51 δισ. ευρώ.

Με βάση τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 14 αναλυτών που δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters, οι ενοποιημένες πωλήσεις εξαμήνου προβλέπονται αυξημένες κατά 24,5% στα 1,464 δισ. ευρώ, ενώ τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του Οργανισμού αναμένεται να ενισχυθούν κατά 205% στα 277,7 εκατ. ευρώ, από 91,1 εκατ. ευρώ το 2003.

Εξάλλου, με βάση δημοσκόπηση που πραγματοποίηση το Dow Jones τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη πρώτου εξαμήνου του ΟΠΑΠ αναμένεται να τριπλασιαστούν και να φτάσουν στα 275 εκατ. ευρώ σε σχέση με το περυσινό εξάμηνο, με τα έσοδα να ενισχύονται κατά 25%, στα 1,47 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται πως ο ΟΠΑΠ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου στις 29 Ιουλίου 2004 πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Σε επίπεδο τριμήνου, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως τα έσοδα του ΟΠΑΠ για το δεύτερο τρίμηνο του έτους θα παρουσιάσουν αύξηση 51,1%, διαμορφούμενα στα 816 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το ”Πάμε Στοίχημα” η χρηματιστηριακή προβλέπει αναστροφή της τάσης του πρώτου τριμήνου (όπου σημείωσε πτώση 10,5%), ενώ για το ΚΙΝΟ η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναμένει έσοδα ύψους 223 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο, τα οποία διαμορφώνουν τα έσοδα στο σύνολο του πρώτου εξαμήνου 2004 στα 309 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις του Τζόκερ σύμφωνα με την Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναμένεται να παρουσιάσουν άνοδο 45,9% στο εξάμηνο και να ανέλθουν στα 137 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει πως στο conference call που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου η διοίκηση του Οργανισμού είχε επισημάνει πως αναλόγως των μεγεθών του εξαμήνου θα προχωρούσε και στη διανομή προμερίσματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως η αντιστροφή των προβλέψεων για την Intralot που πραγματοποίησε ο ΟΠΑΠ στο πρώτο τρίμηνο του 2004 δημιουργεί τη δυνατότητα για υψηλό μέρισμα όσον αφορά στην τρέχουσα χρήση, το οποίο η χρηματιστηριακή τοποθετεί στο 1,2 ευρώ ανά μετοχή.

Επίσης, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ προβλέπει τη διανομή προμερίσματος ύψους 0,40 ευρώ, υψηλότερο από αυτό που είχε προταθεί τον Νοέμβριο του 2003 των 0,30 ευρώ.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ καταλήγει πως τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου του ΟΠΑΠ αναμένεται να ικανοποιήσουν την αγορά, ενώ συμπληρώνει πως διατηρεί τη σύσταση ”overweight”.

Τέλος, σημειώνεται πως στη δημοσκόπηση του Reuters συμμετείχαν οι: Alpha Finance, Αrtion Χρηματιστηριακή, Credit Suisse First Boston, Δεβλέτογλου Χρηματιστηριακή, HSBC Παντελάκης, Εγνατία ΑΧΕ, Εθνική ΑΧΕ, Eurocorp Χρηματιστηριακή, Κάππα Χρηματιστηριακή, Marfin Analysis, Merit Χρηματιστηριακή, Morgan Stanley, Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, Proton Χρηματιστηριακή και Σίγμα Χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v