Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς σχολιάζουν οι αναλυτές το deal ΟΠΑΠ-Intralot

Θετικές πτυχές για τον ΟΠΑΠ, αλλά κυρίως για την Intralot, εντοπίζουν οι αναλυτές σχολιάζοντας τη συμφωνία ανανέωσης της συνεργασίας τους. Ποια κόστη εξοικονομούνται και ποιες οι αναπτυξιακές ευκαιρίες. 

Πώς σχολιάζουν οι αναλυτές το deal ΟΠΑΠ-Intralot
Ευοίωνες πτυχές για τον ΟΠΑΠ, αλλά κυρίως για την Intralot, εντοπίζουν οι αναλυτές στη συμφωνία ανανέωσης της συνεργασίας τους.

Θετική για την Intralot χαρακτηρίζει η HSBC την εξέλιξη, η οποία συγκεντρώνει μεγάλο μέρος των κερδών της από την πηγή αυτή. Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, και για τον ΟΠΑΠ "έχει νόημα" η συμφωνία, καθώς το κόστος από την τυχόν μετάβαση σε άλλη τεχνολογία 3 μόλις έτη μετά τη σημαντική αναβάθμιση είναι υψηλό.

Θετική στάση έναντι αμφότερων των εταιριών υιοθετεί η Marfin Analysis στο πρωινό της report, καθώς, όπως επισημαίνει, "αναμένεται να εξασφαλίσουν σημαντικά οφέλη από τη συμφωνία". Κατά τη χρηματιστηριακή, η ανανέωση θα φέρει στην Intralot μεγαλύτερα οφέλη από τα αναμενόμενα.

Συγκεκριμένα, και με βάση της εκτιμήσεις της Marfin, για κάθε 100 εκατ. ευρώ εσόδων από τις νέες υπηρεσίες στο 2011 τα καθαρά κέρδη της Intralot και του ΟΠΑΠ θα ενισχύονται σε ποσοστά 1,4% και 1,25%, αντίστοιχα, έναντι των συγκλινουσών προβλέψεων. Όπως αναφέρει η Marfin, το μέλλον του οργανισμού, όπως εικάζεται από τους όρους της συμφωνίας, θα περιλαμβάνει την κυκλοφορία νέων παιχνιδιών και την ανάπτυξη δικής του WebTV και δικού του portal. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ωστόσο ότι και η Intralot, από την πλευρά της, θα λαμβάνει προμήθεια 8% του συνολικού τζίρου των νέων παιχνιδιών.

Η αξία του νέου συμβολαίου είναι υψηλότερη από τις εκτιμήσεις της Proton Bank, γεγονός που η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει "θετικό για την Intralot". Για τον ΟΠΑΠ εκτιμά ότι οι όροι της νέας συμφωνίας (ειδικά αυτοί που αφορούν στην ανάπτυξη νέων παιχνιδιών) θα μπορούσαν να έχουν θετικά αποτελέσματα για τον οργανισμό - αν και δεν θεωρείται πιθανό λόγω του μεγέθους του ΟΠΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v