Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι εκτιμά η National Sec για Μυτιληναίο-ΜΕΤΚΑ

Ισχυρά μεγέθη, κυρίως λόγω της ΜΕΤΚΑ, εκτιμά η National Sec. ότι θα ανακοινώσει για το τρίμηνο και το εξάμηνο όμιλος Μυτιληναίου και πως και οι δύο μετοχές θα υπεραποδώσουν πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Τι εκτιμά η National Sec για Μυτιληναίο-ΜΕΤΚΑ
Ισχυρά μεγέθη, κυρίως λόγω της Μέτκα, εκτιμά η National Sec. (29/7) ότι θα ανακοινώσει τόσο για το β΄ τρίμηνο όσο και για το α΄ εξάμηνο της χρήσης ο όμιλος Μυτιληναίου και πως και οι δύο μετοχές θα υπεραποδώσουν πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η Μυτιληναίος θα ανακοινώσει καθαρά κέρδη ύψους 15,9 εκατ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο και 42,8 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο, αυξημένα σε ποσοστά 72,9% και 320,4% έναντι των αντίστοιχων περιόδων του προηγούμενου έτους.

Ο κύκλος εργασιών στο β΄ τρίμηνο αναμένεται να ενισχυθεί κατά 17% στα 203,9 εκατ. ευρώ και στο α΄ εξάμηνο κατά 24,7% στα 409,6 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στη Μέτκα, οι εκτιμήσεις της National Sec. κάνουν λόγο για αύξηση των καθαρών κερδών κατά 228,4% στο β΄ τρίμηνο στα 10,4 εκατ. ευρώ και κατά 491,2% στο εξάμηνο, στα 48 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών αναμένεται να διαμορφωθεί στα 107 εκατ. ευρώ (+107,1%) στο τρίμηνο και στα 244,9 εκατ. ευρώ (+140,6%) στο εξάμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα της Μυτιληναίος και της Μέτκα θα ανακοινωθούν στις 4 Αυγούστου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή-στόχο των 6,2 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση "neutral" για τη Μυτιληναίος, καθώς και την τιμή-στόχο των 14,7 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση "outperform" για τη Μέτκα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v