Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merrill Lynch: ”Neutral” για ελληνικές τράπεζες

Τη σύσταση ”neutral” διατηρεί η Merrill Lynch για τις μετοχές των Εθνικής Τράπεζας, Alpha Bank και EFG Eurobank, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εξαμήνου, ενώ για την Εμπορική διατηρεί τη σύσταση ”sell”.

Merrill Lynch: ”Neutral” για ελληνικές τράπεζες
Τη σύσταση ”neutral” διατηρεί η Merrill Lynch για τις τρεις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες (Εθνική, Alpha και Eurobank), εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου, αναφέρει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο Reuters.

Ειδικότερα, η Merrill Lynch αξιολογεί και τις μετοχές των Εθνικής Τράπεζας, Alpha Bank και EFG Eurobank με ”neutral”, ενώ για τη μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας διατηρεί τη σύσταση ”sell”, παρά την πρόσφατη υποαπόδοση επισημαίνοντας ότι οι επενδυτές θα πρέπει να κάνουν υπομονή έως το 2006 προκειμένου να δουν τις αποδόσεις των ιδίων κεφαλαίων να διαμορφώνονται κοντά στο 10%.

Επίσης, όπως αναφέρει το Reuters σύμφωνα με την Merrill Lynch ο ρυθμός αύξησης των κερδών ανά μετοχή το 2003-2005 που αναμένεται για τις ελληνικές τράπεζες (21%) συμβαδίζει με τον μέσο όρο στην Ευρώπη, ενώ η απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROE) των ελληνικών τραπεζών στο 14% υπολείπεται του μέσου όρου (20%) στην Ευρώπη.

Εξάλλου, σε ξεχωριστή της έκθεσή (26/07) για την Εμπορική Τράπεζα, η Merrill Lynch περικόπτει τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη της τράπεζας, για το 2004, δεδομένου ότι προβλέπει πτώση 5% στα καθαρά έσοδα από τόκους, 4% αύξηση στα κόστη, και 22% αύξηση στις προβλέψεις της Εμπορικής.

Παράλληλα η Merrill Lynch εκτιμά ότι οι περικοπές κόστων πρέπει να αποτελέσουν τη βασική προτεραιότητα της διοίκησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v