Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EXAE: Συγκρατημένη ικανοποίηση ΑΧΕ για Q2-6μηνο

Τον Σεπτέμβριο θα ολοκληρωθεί ο διαχωρισμός των υπηρεσιών εκκαθάρισης και διακανονισμού, ανακοίνωσε η διοίκηση της ΕΧΑΕ κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη. Με συγκρατημένη ικανοποίηση δέχτηκαν οι ΑΧΕ τα μεγέθη.

EXAE: Συγκρατημένη ικανοποίηση ΑΧΕ για Q2-6μηνο

Τον Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί ο διαχωρισμός των υπηρεσιών εκκαθάρισης και διακανονισμού, ανακοίνωσε η διοίκηση της ΕΧΑΕ κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Marfin, η διοίκηση τόνισε ακόμη ότι ο νέος τρόπος τιμολόγησης (2 μ.β. επί του τζίρου για την εκκαθάριση 1 ευρώ ανά συναλλαγή για τον διακανονισμό από 2,5 μ.β. επί του τζίρου για τις υπηρεσίες αυτές) δεν θα επηρεάσει τα έσοδα του ομίλου για μέσο ημερήσιο τζίρο μεταξύ 180 - 200 εκατ. ευρώ, θα έχει αρνητική επίδραση για μεγαλύτερη αξία συναλλαγών, ενώ θα ωφελήσει τα έσοδα για τζίρους κάτω από 180 εκατ. ευρώ.

Επίσης, όπως αναφέρθηκε, η μείωση των χρεώσεων διαπραγμάτευσης θα επηρεάσει τα έσοδα της ΕΧΑΕ κατά 1 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους και για μέσο ημερήσιο τζίρο 100 εκατ., ενώ δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση για τη μερισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η εταιρία τον επόμενο χρόνο.

Η στάση των αναλυτών

Ικανοποιητικά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του εξαμήνου η Marfin Analysis, τονίζοντας ότι οι επιδόσεις ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της. "Οι θετικές εκπλήξεις προήλθαν από μη επαναλαμβανόμενες πηγές. Θα προσαρμόσουμε τις εκτιμήσεις μας για να λάβουμε υπόψη τη θετική συνεισφορά των επερχόμενων ΑΜΚ στα οικονομικά μεγέθη της ΕΧΑΕ. Ωστόσο, διατηρούμε επιφυλακτική στάση για τη μετοχή", αναφέρει η χρηματιστηριακή.

"Μέτρια" χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ η Euroxx, επισημαίνοντας την αδυναμία του μέσου ημερήσιου τζίρου και την αύξηση της έκτακτης φορολογίας.

Η HSBC, από την πλευρά της, επισημαίνει ότι το Q2 ήταν αδύναμο, αν και η διοίκηση κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής. Συνολικά, η HSBC αναφέρει ότι "αισθάνεται άνετα" με την πρόβλεψή της για μέσο ημερήσιο τζίρο 135 εκατ. ευρώ στο σύνολο του 2010, καθώς αυτό σημαίνει μέσο ημερήσιο τζίρο για το υπόλοιπο του έτους στα 87 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v