Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Οι τράπεζες σε ρόλο καταλύτη για το Χ.Α.

Οι ανακοινώσεις των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, ιδίως του τραπεζικού κλάδου, παραμένουν ο ορατός καταλύτης για τη μελλοντική πορεία του Χ.Α., όπως επισημαίνει στο εβδομαδιαίο της report η Marfin Analysis.

Marfin: Οι τράπεζες σε ρόλο καταλύτη για το Χ.Α.
Οι ανακοινώσεις των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, ιδίως του τραπεζικού κλάδου, παραμένουν ο ορατός καταλύτης για τη μελλοντική πορεία του Χ.Α., όπως επισημαίνει στο εβδομαδιαίο report της η Marfin Analysis.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι η Alpha Bank είναι η πρώτη από τις πέντε μεγάλες τράπεζες που ανακοινώνουν αποτελέσματα (την Τετάρτη, 28/7) και ακολουθεί η Εθνική Τράπεζα την Πέμπτη.

Η Marfin Analysis εκτιμά ότι το θετικό momentum των τραπεζικών αποτελεσμάτων θα συνεχιστεί, κυρίως λόγω του ισχυρού πρώτου τριμήνου αλλά και της απόδοσης εσόδων από τις κύριες τραπεζικές δραστηριότητες.

Συνολικά, η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για αύξηση των ενοποιημένων προ φόρων κερδών των πέντε μεγάλων τραπεζών της τάξης του 22,8%.

Παράλληλα, η Marfin Analysis επισημαίνει ότι η πορεία των διεθνών αγορών παραμένει ο κύριος εξωτερικός παράγοντας επηρεασμού της αγοράς.

Ακόμη, στην ανάλυσή της αναφέρει ότι η Πλαίσιο ανακοινώνει τα αποτελέσματα αύριο, Τρίτη, με τις εκτιμήσεις της να κάνουν λόγο για διατήρηση της ανάπτυξης των μεγεθών.

Όσον αφορά στην πρόταση εξαγοράς σημαντικού μεριδίου της Ρόκας από την Ελληνική Τεχνοδομική, η Marfin Analysis αναφέρει ότι η κίνηση αυτή έχει ”στρατηγική λογική”, καθώς έτσι η Ελληνική Τεχνοδομική αποκτά σημαντική παρουσία στον τομέα της αιολικής ενέργειας (που λόγω της γραφειοκρατίας είναι δύσκολο να εισχωρήσει κανείς, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή).

Παράλληλα, η Marfin επισημαίνει ότι δεδομένης της αντίδρασης της μετοχής της Ρόκας στη σημερινή συνεδρίαση, η Ελληνική Τεχνοδομική θα πρέπει να αυξήσει την προσφορά της εάν θέλει να είναι επιτυχημένη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v