ΑΧΕ: Ενδιαφέρον για μικρή-μεσαία κεφαλαιοποίηση

Συνέχεια του ενδιαφέροντος για μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση εκτιμούν οι ΑΧΕ, τονίζοντας πως τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία ανακοινώνονται την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη αντίστοιχα, θα δώσουν τάση στο Χ.Α.

ΑΧΕ: Ενδιαφέρον για μικρή-μεσαία κεφαλαιοποίηση
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η επιχειρηματική κινητικότητα με τα ”μικρά” αλλά ουσιώδη επιχειρηματικά deals, καθώς και οι εκτιμήσεις για ”ισχυρά” αποτελέσματα α’ εξαμήνου της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία ανακοινώνονται την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη αντίστοιχα, θα δώσουν τάση στο Χ.Α., αναφέρει η Σίγμα ΑΧΕ στο πρωινό της report.

Από την πλευρά της η Marfin Analysis σημειώνει πως ο κλάδος των τραπεζών αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την τρέχουσα εβδομάδα, λόγω της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων ΕΤΕ και Alpha Bank, ενώ το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις μετοχές της μικρής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης πιθανότατα θα συνεχιστεί.

Παράλληλα, οι αναλυτές της Marfin παραμένουν θετικοί για τη δημόσια πρόταση της ΕΛΤΕΧ για τον Ρόκα, χαρακτηρίζοντας λογική την τιμή προσφοράς από πλευράς αποτίμησης.

Εξάλλου, η Eurobank Securities τονίζει πως αναμένει ότι το Χ.Α. θα κινηθεί ελαφρώς πτωτικά με χαμηλούς όγκους συναλλαγών, λόγω του ”εύθραυστου” διεθνούς περιβάλλοντος.

Η Εγνατία ΑΧΕ σημειώνει πως δεν περιμένει να αλλάξει η ψυχολογία των επενδυτών στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς απουσιάζει η σημαντική ειδησεογραφία και οι όγκοι συναλλαγών παραμένουν μικροί.

Σύμφωνα με την ίδια χρηματιστηριακή, στο επίκεντρο θα βρεθούν οι τράπεζες λόγω ανακοίνωσης αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου Εθνικής και Alpha Bank, αυτήν την εβδομάδα.

Ακόμα, η Praxis International AXEΠΕΥ αναφέρει στο πρωινό της report πως πιθανολογεί ότι η αγορά θα κινηθεί θετικά, λαμβάνοντας υπ’ όψιν αφενός της αναζωπύρωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής στις εταιρίες μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης και αφετέρου την αφύπνιση των επιχειρηματικών κινήσεων (ΕΛΤΕΧ-Ρόκας), οι οποίες δίνουν θετικό τόνο στην αγορά.

Τι έγινε την Παρασκευή: Με άνοδο 0,25% στις 2.322,39 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Marfin Analysis, οι μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης ανέκαμψαν από τα χαμηλά τους, με τον FTSE 80 να κερδίζει 1,90%.

Τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα (16-23 Ιουλίου): Πτώση 1,51% σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης.

Η Omega Bank επισημαίνει πως περαιτέρω υποχώρηση συναλλαγών χαρακτήρισε την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς εντάθηκε η διαμόρφωση της αγοράς δύο ταχυτήτων, με την ύπαρξη αυξημένης κινητικότητας στον τραπεζικό κλάδο.

Τεχνικά, οι αναλυτές της Omega Bank συνιστούν αναμονή στους επενδυτές με βραχυπρόθεσμη επενδυτική στρατηγική έως ότου εμφανιστούν ενδείξεις αντιστροφής, τόσο σε επίπεδο τιμών όσο και όγκου συναλλαγών.

Η πρώτη αντίσταση τοποθετείται στις 2.370 μονάδες, ενώ στον αντίποδα η πρώτη στήριξη στις 2.300 μονάδες.



* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v