Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Προκρίθηκαν 3 στον διαγωνισμό για εποπτεία

Τρεις αλλοδαπές εταιρίες, μία με έδρα την Αυστραλία, μία από τη Σρι Λάνκα και μία σκανδιναβική, προκρίθηκαν στον διαγωνισμό της ΕΧΑΕ για αναμόρφωση του συστήματος εποπτείας.

ΕΧΑΕ: Προκρίθηκαν 3 στον διαγωνισμό για εποπτεία
H εταιρία Smart, με έδρα την Αυστραλία, είναι μία από τις τρεις προκριθείσες αλλοδαπές επιχειρήσεις στον διαγωνισμό της ΕΧΑΕ για απόκτηση του απαραίτητου λογισμικού και αναμόρφωση του συστήματος εποπτείας της.

Εκπρόσωποι της εν λόγω εταιρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα συναντήσεις με στελέχη της ΕΧΑΕ προκειμένου να παρουσιάσουν τα προτεινόμενα συστήματα και την αποτελεσματικότητά τους.

Η Smart έχει προμηθεύσει αντίστοιχα συστήματα σε περισσότερα από 25 ξένα χρηματιστήρια και θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρη στον συγκεκριμένο χώρο.

Προ ημερών, υπήρξε η είδηση ότι το Χρηματιστήριο Nasdaq OMX ενδιαφέρεται να προχωρήσει στην εξαγορά της εταιρίας Smart.

H δεύτερη εταιρία που φέρεται να προκρίθηκε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού της ΕΧΑΕ προέρχεται από τη Σρι Λάνκα και από πέρυσι αποτελεί κατά 100% θυγατρική του LSE. Ονομάζεται Millennium και πέραν του εποπτικού συστήματος του London Stock Exchange, αυτήν την περίοδο επεξεργάζεται την αναμόρφωση του συστήματος συναλλαγών του Βρετανικού Χρηματιστηρίου. 

Τέλος, η σκανδιναβική Sinober είναι η τρίτη επιχείρηση που την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσει αντίστοιχα την πρότασή της σε στελέχη της ΕΧΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι προ μηνών ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ κ. Σπ. Καπράλος ανακοίνωσε πως η ΕΧΑΕ θα προβεί σε αναμόρφωση του συστήματος εποπτείας της, προκειμένου αυτό να αποκτήσει προληπτικό χαρακτήρα, με σειρά alarms τα οποία θα ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Euro2day, τουλάχιστον μία εκ των παραπάνω εταιριών προβλέπει στην προσφορά της και συνεργασία -σε σκέλος του συνολικού προγράμματος- με εγχώρια εταιρία πληροφορικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v