Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SelasNet: Το consensus για το 6μηνο Εθνική - Alpha

Αύξηση 44,5% θα παρουσιάσουν τα προ φόρων κέρδη της Alpha Bank στο α΄ εξάμηνο 2004, ενώ αυτά της Εθνικής Τράπεζας θα είναι αυξημένα κατά 14,9%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις σημαντικών χρηματιστηριακών που συγκέντρωσε η SelasNet.

SelasNet: Το consensus για το 6μηνο Εθνική - Alpha
Αυξημένα εκτιμούν τα μεγέθη β΄ τριμήνου της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις 6 και 7 χρηματιστηριακών αντίστοιχα, τις οποίες συγκέντρωσε η SelasNet.

Συγκεκριμένα, αύξηση της τάξης του 14,9%, έως τα 308 εκατ. ευρώ, υπολογίζεται να παρουσιάσουν τα προ φόρων και προ δικαιωμάτων μειοψηφίας της Εθνικής, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 7 χρηματιστηριακών. Σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις, τα κέρδη προ φόρων της Εθνικής θα διαμορφωθούν στα 301,07 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη από συναλλαγές προβλέπεται να ενισχυθούν κατά 10,2%, διαμορφούμενα στα 66 εκατ. ευρώ.

Τα λειτουργικά κέρδη, εξαιρουμένων των κερδών από συναλλαγές, εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 11,1% στο β΄ τρίμηνο του 2004, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, διαμορφούμενα στα 899 εκατ. ευρώ

Στην on line βάση δεδομένων προβλέψεων κερδοφορίας της SelasNet για την Εθνική μετείχαν οι Εγνατία Securities, Eurocorp Credit Lyonnais, Marfin Analysis, Alpha Finance, EFG Eurobank, HSBC Παντελάκης και Π&Κ Securities.

Εξάλλου, όσον αφορά στην Αlpha Bank, οι συγκλίνουσες προβλέψεις 6 χρηματιστηριακών, τις οποίες συγκέντρωσε η SelasNet, κάνουν λόγο για αύξηση των προ φόρων και προ δικαιωμάτων κερδών της τάξεως του 44,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο, στα 263 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, τα μετά φόρων κέρδη της Alpha αναμένεται να διαμορφωθούν στα 182 εκατ. ευρώ, με άνοδο 44,5% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2003.

Τα κέρδη από συναλλαγές της εταιρίας εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά 3,5%, στα 62 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη εκτιμώνται στα 671 εκατ. ευρώ με άνοδο 18,8%.

Στην on line βάση δεδομένων προβλέψεων κερδοφορίας της SelasNet για την Alpha συμμετείχαν η Εγνατία Χρηματιστηριακή, η Eurocorp Credit Lyonnais, η HSBC Παντελάκης Securities, η Marfin Ελληνική Χρηματιστηριακή, η ΕFG Eurobank και η Π&Κ Χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v