Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Τιμή-στόχος τα 16,60 ευρώ από Εγνατία

Την τιμή-στόχο των 16,60 ευρώ για τη μετοχή του ΟΠΑΠ και τη σύσταση ”διακράτηση” επαναδιατυπώνει η Εγνατία ΑΧΕ σε ανάλυσή της (22/7), όπου αναφέρει πως λείπει από τον Οργανισμό το momentum που θα μπορούσε να οδηγήσει τη μετοχή σε επίπεδα υψηλότερα της τιμής-στόχου, εκτός κι αν υπάρξουν ”εκπλήξεις” στο α’ 6μηνο.

ΟΠΑΠ: Τιμή-στόχος τα 16,60 ευρώ από Εγνατία
Την τιμή-στόχο των 16,60 ευρώ για τη μετοχή του ΟΠΑΠ και τη σύσταση ”διακράτηση” (hold) επαναδιατυπώνει η Εγνατία ΑΧΕ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 22 Ιουλίου 2004 και τίτλο ”Προσδοκίες για ισχυρές αποδόσεις, οι οποίες έχουν όμως προεξοφληθεί”.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή η προαναφερθείσα τιμή-στόχος υπονοεί περιθώρια ανόδου της τάξεως του 6%.

Η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως λείπει από τον ΟΠΑΠ το momentum το οποίο θα οδηγήσει την τιμή της μετοχής σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα από την τιμή-στόχο που έχει θέσει, εκτός και εάν τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2004 αποκαλύψουν κάποιες θετικές εξελίξεις αφενός για τη διανομή προμερίσματος και αφετέρου για τη μεσοπρόθεσμη πορεία του ΚΙΝΟ.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου 2004 (τα οποία δημοσιεύονται με βάση τα ΔΛΠ), η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως η ισχυρές επιδόσεις του Euro 2004, αλλά και η δυνατή απόδοση του ΚΙΝΟ αναμένεται να οδηγήσουν τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου στα 783 εκατ. ευρώ, κατά 45% υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

Τα EBITDA του δεύτερου τριμήνου του 2004, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις της Εγνατίας ΑΧΕ, αναμένεται να καταγράψουν 43,6% αύξηση και να φτάσουν στα 154,5 εκατ. ευρώ, με το αντίστοιχο περιθώριο να κινείται οριακά χαμηλότερα, επηρεασμένο αρνητικά από την αυξημένη συμβολή των παιχνιδιών που λειτουργούν με χαμηλότερα περιθώρια κέρδους, όπως είναι το ”Πάμε Στοίχημα” και το ΚΙΝΟ.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη δεύτερου τριμήνου 2004 του ΟΠΑΠ αναμένεται να παρουσιάσουν 44,2% βελτίωση, διαμορφούμενα στα 95,1 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, η Εγνατία ΑΧΕ επισημαίνει πως τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου 2004 είναι απολύτως συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα περυσινά, όχι σαν τα μεγέθη του πρώτου τριμήνου στα οποία είχαν συμπεριληφθεί οι προβλέψεις της Intralot.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v