ΑΧΕ: ”Βλέπουν” τάσεις συσσώρευσης

Ελλείψει σημαντικών εγχώριων επιχειρηματικών εξελίξεων οι αναλυτές εκτιμούν πως η αγορά θα κινηθεί με τάσεις συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, με τις ευρωπαϊκές αγορές ωστόσο να αποτελούν καταλυτικό παράγοντα.

ΑΧΕ: ”Βλέπουν” τάσεις συσσώρευσης
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τάσεις συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών προβλέπει για την εγχώρια αγορά η Εθνική ΑΧΕ.

Η Marfin Analysis εκτιμά πως σε συνέχεια της πτώσης που κατέγραψαν χθες οι αμερικανικές αγορές στο πλαίσιο των ανησυχιών που έχουν δημιουργηθεί αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα, η Σοφοκλέους αλλά και όλες οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να κινηθούν με προσεκτικά βήματα.

Επίσης, η Marfin Analysis αναφέρεται και στη μετοχή της Intralot, η οποία εκτιμά πως διαπραγματεύεται ”ελκυστικά” 8,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004 και με μεγάλο discount σε σχέση τόσο με τις ευρωπαϊκές όσο και με τις ομοειδείς επιχειρήσεις.

Από την πλευρά της, η Eurobank Securities εκτιμά πως οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής αφενός ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών ειδήσεων και αφετέρου εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου 2004.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη σημερινή συνεδρίαση η Eurobank Securities εκτιμά πως θα κινηθεί πτωτικά στο πλαίσιο της ”αδυναμίας” που παρουσίασε η χθεσινή συνεδρίαση της Wall.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως κατά την άποψή της το χθεσινό rebound στο οποίο επιδόθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές ενδέχεται να μην έχει διάρκεια, καθώς υπάρχουν ανησυχίες για τα εταιρικά αποτελέσματα και κυρίως των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τεχνολογικό κλάδο.

Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η ”αδυναμία” που παρουσίασε η χθεσινή συνεδρίαση της Wall επιβεβαιώνει την άποψή της.

Η τάση της Wall αναμένεται να περάσει και στις ευρωπαϊκές αγορές, σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ, που συμπληρώνει πως η Σοφοκλέους θα ακολουθήσει, καθώς δεν υπάρχουν σημαντικές εγχώριες επιχειρηματικές εξελίξεις οι οποίες θα μπορέσουν να υποστηρίξουν μια διαφοροποιημένη τάση.

Η Praxis ΑΧΕΠΕΥ κάνει λόγο για συνέχιση των τάσεων συσσώρευσης στην αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς –όπως επισημαίνει– δεν διακρίνει, σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, κάποιους παράγοντες οι οποίοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν την αγορά σε αποτελμάτωση από τα τρέχοντα επίπεδα.

Σύμφωνα με τη Fortius ΑΧΕΠΕΥ στο πλαίσιο της απουσίας εξελίξεων στη μικρή κεφαλαιοποίηση, η οποία βάλλεται τελευταίως και από τα χρηματοδοτικά προβλήματα ορισμένων ομίλων, ο Γενικός Δείκτης θα συνεχίσει να κινείται μεταξύ των 2.236 - 2.374 μονάδων, όπου οριοθετούνται οι αντίστοιχες στηρίξεις και αντιστάσεις, με τις δεικτοβαρείς μετοχές να ορίζουν ή και να περιορίζουν τη φορά της κίνησης και με τα ξένα χρηματιστήρια να συνεχίζουν πλαγιοκαθοδική πορεία με ανοδικές εξάρσεις.

Τι έγινε χθες: Η ελληνική αγορά δεν ακολούθησε την άνοδο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και κινήθηκε πτωτικά, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει με απώλειες 0,16% στις 2.349 μονάδες, με ισχνό όγκο συναλλαγών ύψους 83 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει η Σίγμα Securities.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v