Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Θετική για αγορά- ”κλειδί” η ρευστότητα

Θετική παραμένει για την αγορά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, ενώ όπως επισημαίνει στο πρωινό της report, ”κλειδί” θα αποτελέσει η ρευστότητα. Τα κέρδη των Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς αναμένονται αυξημένα κατά 31%, ενώ η χρηματιστηριακή συνιστά ”overweight” για τον τραπεζικό κλάδο.

Π&Κ: Θετική για αγορά- ”κλειδί” η ρευστότητα
Αισιόδοξη εμφανίζεται για την πορεία της Σοφοκλέους η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ.

Όπως εκτιμά, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος θα βρεθεί ο τραπεζικός κλάδος εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εξαμήνου. Η σύστασή της για το σύνολο του κλάδου είναι ”overweight”.

Συγκεκριμένα, στην Εβδομαδιαία της Ενημέρωση με την ημερομηνία 22 Ιουλίου 2004 και τίτλο ”Σε στενό εύρος διακύμανσης με χαμηλούς όγκους συναλλαγών”, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως τα αποτελέσματα εξαμήνου των τραπεζών θα απασχολήσουν τους επενδυτές τις ερχόμενες εβδομάδες.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως εξαιρουμένης της Εμπορικής Τράπεζας – που βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης και τα μεγέθη της οποία δεν είναι συγκρίσιμα με τις υπόλοιπες τράπεζες – οι υπόλοιπες τέσσερις τράπεζες (Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς) αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση 31% στα καθαρά κέρδη πρώτου εξαμήνου του 2004, ως αποτέλεσμα της κατά 39,5% ενίσχυσης της οργανικής τους κερδοφορίας.

Η ”ισχυρή” ανάπτυξη των χορηγήσεων, η βελτιωμένη εικόνα του ενεργητικού και των επιτοκιακού περιθωρίου, τα επίσης ”ισχυρά” καθαρά έσοδα από τόκους, θα επιβεβαιώσουν σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή το θετικό outlook της κερδοφορίας των τραπεζών.

Επίσης, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως διατηρεί τη σύσταση ”overweight” για τον τραπεζικό κλάδο, συμπληρώνοντας πως οι ”αγαπημένες” της μετοχές είναι οι Alpha Bank, Eurobank και Εθνική.

Σε ό,τι αφορά την αγορά η χρηματιστηριακή εκτιμά πως αναμένεται να συνεχίσει να κινείται με τάσεις συσσώρευσης σε στενό εύρος και με χαμηλούς όγκους συναλλαγών, τάση η οποία αναμένεται να αλλάξει καθώς θα εισέλθουμε στην περίοδο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εξαμήνου, με την Alpha Bank να ανοίγει τον χορό στις 28 Ιουλίου.

Η Π&Κ καταλήγει πως παραμένει θετική για την αγορά, ενώ επισημαίνει πως η ρευστότητα συνεχίζει να αποτελεί παράγοντα ”κλειδί”.

Αναφορικά με τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ διατηρεί την άποψή της για τοποθέτηση κατά 75% σε μετοχές, με το 42,5% του οποίου να αφορά σε ξένους μετοχικούς τίτλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v