Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Τιμή-στόχος τα 21,69 ευρώ για Εθνική

Την τιμή-στόχο των 21,69 ευρώ και τη σύσταση ”overweight” για τη μετοχή της Εθνικής επαναδιατυπώνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ (22/7), ενώ εκτιμά πως στο πρώτο εξάμηνο του 2004 τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων του ομίλου θα παρουσιάσουν 14,1% αύξηση.

Π&Κ: Τιμή-στόχος τα 21,69 ευρώ για Εθνική
Την τιμή-στόχο των 21,69 ευρώ και τη σύσταση ”overweight” για τη μετοχή της Εθνικής επαναδιατυπώνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην Καθημερινή Ενημέρωση με ημερομηνία 22 Ιουλίου 2004.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η εν λόγω τιμή–στόχος υπονοεί περαιτέρω περιθώριο ανόδου 17,4% για τη μετοχή της τράπεζας από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Επίσης, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφερόμενη στα μεγέθη πρώτου εξαμήνου της Εθνικής εκτιμά ότι τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων του ομίλου θα παρουσιάσουν 14,1% αύξηση, διαμορφούμενα στα 297,30 εκατ. ευρώ σε σχέση με 260,63 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Τα κέρδη προ φόρων και προ δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται να ενισχυθούν κατά 17,7%, διαμορφούμενα στα 308,50 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση της κερδοφορίας της Εθνικής Τράπεζας αντανακλά, σύμφωνα με την Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, ισχυρή ανάπτυξη των κερδών από τις βασικές τραπεζικές δραστηριότητες (κατά 24%), με τα έσοδα από της μη βασικές τραπεζικές δραστηριότητες (εξαιρουμένων των εσόδων από χρηματοοικονομικές συναλλαγές και των εκτάκτων) να κινούνται στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως τα μεγέθη πρώτου εξαμήνου 2004 της Εθνικής Τράπεζας αφενός θα ικανοποιήσουν την αγορά και αφετέρου θα ενισχύσουν το θετικό outlook των κερδών που παρουσιάζει η τράπεζα τους τελευταίους 12 μήνες.

Μεταξύ άλλων η χρηματιστηριακή επισημαίνει και τις θετικές πρώτες ενδείξεις από τη νέα διοίκηση της τράπεζας σχετικά με τη διαφοροποίηση της οργανωτικής δομής και την ανακοίνωση των βασικών στρατηγικών στόχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v