Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερά πρώτη η Εθνική στους primary dealers

Στην πρώτη θέση όσον αφορά την κατάταξη των primary dealers παρέμεινε η Εθνική στο α΄ εξάμηνο του 2004. Θεαματική άνοδο στην κατάταξη σημείωσε η Deutsche Bank, η οποία από την προτελευταία θέση το 2003 ανέβηκε στην τρίτη εκτοπίζοντας την EFG Eurobank Ergasias.

Σταθερά πρώτη η Εθνική στους primary dealers
Στην πρώτη θέση όσον αφορά την κατάταξη των primary dealers παρέμεινε η Εθνική στο α΄ εξάμηνο του 2004, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος. Στη δεύτερη θέση διατηρήθηκε η Alpha Bank, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η Deutsche Bank.

Ειδικότερα, θεαματική άνοδο στην κατάταξη των primary dealers στην αγορά ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου για το διάστημα Ιανουάριος – Ιούνιος 2004 σημείωσε η Deutsche Bank, η οποία από την προτελευταία θέση το 2003 ανέβηκε στην τρίτη εκτοπίζοντας την EFG Eurobank Ergasias.

Στη δεύτερη θέση παραμένει και η Alpha Bank, ενώ η EFG Eurobank Ergasias υποχώρησε στην έκτη θέση από την τρίτη όπου βρισκόταν για το σύνολο του έτους του 2003, καθώς τη θέση της κατέλαβε η Deutsche Bank AG., από την προτελευταία θέση πέρυσι (διάστημα Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2003).

Παράλληλα, η τράπεζα UBS δεν περιλαμβάνεται στην κατάταξη, ενώ υπενθυμίζεται πως πέρυσι κατείχε την τελευταία θέση.

Αναλυτικά, η κατάταξη των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), με βάση τη δραστηριότητά τους στην αγορά ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου την περίοδο Ιανουάριος – Ιούνιος 2004, είναι η ακόλουθη:

1.Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

2.Alpha Bank

3.Deutsche Bank AG

4.Goldman Sachs International Ltd

5.Lehman Brothers International (Europe)

6.EFG Eurobank Ergasias

7.HSBC Bank plc

8.Citigroup Global Markets Ltd

9.Τράπεζα Πειραιώς

10.Morgan Stanley & Co. International Ltd

11.Εμπορική Τράπεζα

12.ING Bank NV

13.JP Morgan Securities Ltd

14.BNP Paribas

15.CSFB (Europe) Ltd

16.San Paolo-IMI Bank

17.Merrill Lynch International

18.UniCredit Banca Mobiliare S.p.A.

19.Nomura International Plc

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v