Marfin: Πώς ”είδε” την αναλογία Ερμή-ΓΕΚ

Premium της τάξεως του 18,8% υποδηλώνει η προτεινόμενη σχέση αξιών των εταιριών Ερμής και ΓΕΚ (σε αριθμητική αναλογία 0,48 προς 1) για την Ερμής, ενώ αντίθετα για τη ΓΕΚ εκφράζει έκπτωση κατά 7%, σύμφωνα με τη Marfin Analysis.

Marfin: Πώς ”είδε” την αναλογία Ερμή-ΓΕΚ
Premium της τάξεως του 18,8% υποδηλώνει η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής των εταιριών Ερμής και ΓΕΚ για την Ερμής, ενώ αντίθετα για τη ΓΕΚ η εκφράζει έκπτωση κατά 7%, αναφέρει μεταξύ άλλων η Marfin Analysis στο σημερινό πρωινό της report (20/6).

Σημειώνεται πως η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής (value ratio), εν όψει της επικείμενης συγχώνευσης της Ερμής προς της ΓΕΚ, διαμορφώνεται σε 0,48 προς 1.

Παράλληλα, η Marfin Analysis υπογραμμίζει πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, η προαναφερθείσα σχέση αξιών μεταφράζεται σε σχέση ανταλλαγής 1,60 προς 1, ήτοι για κάθε 1,596 μετοχές της Ερμής αντιστοιχεί μια μετοχή της ΓΕΚ.

Με βάση την σχέση ανταλλαγής αξιών (0,48/1), μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης το σύνολο των μετόχων της Ερμής θα κατέχει το 32,43% των μετοχών της εταιρίας, όπως αυτή θα διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών μετασχηματισμού, διατηρώντας τον ίδιο αριθμό μετοχών, ενώ το σύνολο των μετόχων της ΓΕΚ θα κατέχει το 67,57% της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v