Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Overweight μόνο για Κύπρου - Εθνική

Σε περικοπή των εκτιμήσεων και των τιμών-στόχων για τις ελληνικές τράπεζες προχωρά η HSBC σε έκθεσή της για τον κλάδο όπου επισημαίνει τις τεράστιες προκλήσεις για τα ιδρύματα. "Overweight" μόνο για Κύπρου - Εθνική.

HSBC: Overweight μόνο για Κύπρου - Εθνική
Σε περικοπή των εκτιμήσεων και των τιμών-στόχων για τις ελληνικές τράπεζες προχωρά η HSBC σε έκθεσή της για τον κλάδο όπου επισημαίνει τις τεράστιες προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν τα ιδρύματα και τονίζει ότι οι αποτιμήσεις είναι ήδη σε μεγάλο discount έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Ειδικότερα, ο οίκος διατηρεί συστάσεις "overweight" για την Τράπεζα Κύπρου και την Εθνική Τράπεζα, μειώνοντας την τιμή-στόχο για την πρώτη στα 5 ευρώ από 6,5 ευρώ και για τη δεύτερη στα 14 ευρώ από 24 ευρώ.

Ακόμη, διατηρεί σύσταση "neutral" για τη Eurobank (με την τιμή-στόχο να περιορίζεται στα 4,7 ευρώ από 9 ευρώ) και για την Alpha Bank, με τη τιμή-στόχο στα 5 ευρώ από 9,4 ευρώ, ενώ υποβαθμίζει σε "underweight" τις συστάσεις για την Τράπεζα Πειραιώς (με την τιμή-στόχο στα 3,7 ευρώ από 9 ευρώ) και τη Marfin Popular Bank (με τιμή-στόχο στο 1,4 από 2,6 ευρώ). 
 
Ο οίκος περικόπτει τις προβλέψεις του για τα κέρδη ανά μετοχή των ελληνικών ιδρυμάτων κατά 80% για το 2010, κατά 60% για το 2011 και κατά 50% για το 2012, λόγω αύξησης των προβλέψεων για επισφαλή δάνεια.

Η HSBC εξακολουθεί να προτιμά την Τράπεζα Κύπρου, για την οποία αναφέρει τις αμυντικές αρετές της και τις ελκυστικές προοπτικές ανάπτυξης. Ακόμη, πέραν του κινδύνου από πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η HSBC αναφέρεται και στην Εθνική, την οποία χαρακτηρίζει ισχυρή και μακροπρόθεσμη εναλλακτική με βάση τα θεμελιώδη μεγέθη.

Αν και όπως επισημαίνεται "καμία ελληνική τράπεζα δεν θα χρειαστεί μαζικά ένεση κεφαλαίου", η Τράπεζα Κύπρου και η Εθνική θα είναι αυτές που θα επηρεαστούν λιγότερο από την αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Οι προβλέψεις της HSBC κάνουν λόγο για αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 10,7% το 2010 και στο 12% το 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v