Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Πρόταση για εκπτώσεις σε εμπορικούς πελάτες

Πρόταση στη ΡΑΕ για εκπτώσεις της τάξης του 8-15% στους εμπορικούς πελάτες, με ισχύ από τον Ιούλιο, αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες η ΔΕΗ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΔΕΗ: Πρόταση για εκπτώσεις σε εμπορικούς πελάτες
Πρόταση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για εκπτώσεις της τάξης του 8-15% στους εμπορικούς πελάτες, με ισχύ από τον Ιούλιο, αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες η ΔΕΗ, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των τιμολογίων, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναφέρει στο πρωινό της report η Marfin Analysis (25/6).

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η πρόταση θα περιλαμβάνει διαφορετικές εκπτώσεις ανάλογα με το προφίλ του πελάτη.

Η Marfin Analysis υπενθυμίζει ότι η τελική πρόταση της ΡΑΕ στο Υπουργείο Ενέργειας για την γενική αναδιάρθρωση των τιμολογίων αναμένεται σύντομα και παρ’ ότι θα έχει ισχύ για τους περισσότερους πελάτες από το 2011, ειδικά για τα εμπορικά τιμολόγια η ΡΑΕ προτείνει τα νέα τιμολόγια να εφαρμοσθούν εντός του 2010 λόγω του ισχυρού ανταγωνισμού που δέχεται η ΔΕΗ σε αυτή την κατηγορία.

Η απόφαση για εκπτώσεις σε εμπορικούς καταναλωτές αναμένεται να έχει αρκετά μεγάλη αρνητική επίδραση στα κέρδη της ΔΕΗ το 2010 καθώς αφορά περίπου το 1/3 της συνολική κατανάλωσης, αλλά από την άλλη θα περιορίσει τις απώλειες σε μερίδιο αγοράς στο μέλλον. Επί πλέον, η αναδιάρθρωση των τιμολογίων θα οδηγήσει σε αύξηση τιμολογίων για τις περισσότερες άλλες κατηγορίες από το 2011 πιθανότατα.

Συνολικά, σχολιάζει η χρηματιστηριακή, παρά την αρνητική επίδραση βραχυπρόθεσμα, η αναδιάρθρωση θα μπορούσε να αποδειχτεί θετική μακροπρόθεσμα ενώ η πλήρης απελευθέρωση των τιμολογίων παραμένει ο βασικός καταλύτης για την μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v