Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιμές-στόχοι για ΟΤΕ - Cosmote από Citigroup

Τιμή-στόχο τα 9,3 ευρώ θέτει για τη μετοχή του ΟΤΕ η Citigroup σε σχετική έκθεσή της για τις τηλεπικοινωνίες (19/7), ενώ για την Cosmote θέτει τιμή-στόχο τα 14,5 ευρώ. Προς τα κάτω αναθεώρηση προβλέψεων για ΟΤΕ, ανοδική για Cosmote. Εκτιμήσεις για μεγέθη β’ τριμήνου.

Τιμές-στόχοι για ΟΤΕ - Cosmote από Citigroup
Την τιμή-στόχο των 9,3 ευρώ θέτει για τη μετοχή του ΟΤΕ η Citigroup σε σχετική έκθεσή της για τις τηλεπικοινωνίες με ημερομηνία 19 Ιουλίου 2004, ενώ την ίδια στιγμή θέτει την τιμή-στόχο για την Cosmote στα 14,5 ευρώ.

Ο ξένος οίκος επισημαίνει πως σε συνέχεια των ”απογοητευτικών” αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου προχώρησε σε προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών του για τα μεγέθη 2004 και 2005 του ΟΤΕ κατά περίπου 20%.

Η Citigroup εξηγεί πως η αναθεώρηση αντανακλά μειώσεις στις εκτιμήσεις της για την αγορά της σταθερής τηλεφωνίας ως αποτέλεσμα του περισσότερο ανταγωνιστικού απ’ ό,τι ήταν αναμενόμενο περιβάλλοντος.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2004 (ανακοινώνονται στις 26 Αυγούστου) η Citigroup εκτιμά πως τα έσοδα θα διαμορφωθούν στα 1,266 δισ. ευρώ.

Τα EBITDA αναμένεται να φτάσουν στα 430 εκατ. ευρώ με το αντίστοιχο περιθώριο να παραμένει στο 34%, το οποίο –όπως επισημαίνει ο ξένος οίκος– περιλαμβάνει και έξοδα εθελούσιας εξόδου ύψους 16 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ, η Citigroup τα τοποθετεί στα 51 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη και όσον αφορά στην Cosmote, σε συνέχεια του ”ικανοποιητικού” πρώτου τριμήνου η Citigroup αναβάθμισε τις προβλέψεις της για τα έσοδα της περιόδου 2004-2006 κατά 4%-6% ως αποτέλεσμα της αυξημένης χρήσης, της ισχυρής ενίσχυσης των καταναλωτών και μιας γενικότερα πιο θετικής προσέγγισης εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου του 2004 (τα οποία ανακοινώνονται στις 10 Αυγούστου) η Citigroup εκτιμά πως τα έσοδα της Cosmote θα φτάσουν στα 386 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 162 εκατ. ευρώ, το οποίο τοποθετεί το αντίστοιχο περιθώριο στο 41,9%.

Τα καθαρά κέρδη της Cosmote στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις της Citigroup, αναμένεται να φτάσουν στα 74 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v