Marfin: Τα αποτελέσματα εξαμήνου καταλύτης στο ΧΑ

Τα αποτελέσματα εξαμήνου εκτιμά ως το μόνο καταλύτη για την αγορά η Μarfin Analysis στο εβδομαδιαίο report της (16/7), θεωρώντας ότι οι πέντε ισχυρότεροι τραπεζικοί όμιλοι θα παρουσιάσουν αύξηση στα προ φόρων κέρδη κατά 22,8% έναντι του α΄ εξαμήνου.

Marfin: Τα αποτελέσματα εξαμήνου καταλύτης στο ΧΑ
Τα αποτελέσματα εξαμήνου εκτιμά ως το μόνο καταλύτη για την αγορά η Μarfin Analysis στο εβδομαδιαίο report της (16/7), τονίζοντας παράλληλα ότι οι τράπεζες θα είναι από τις πρώτες που θα ανακοινώσουν τα μεγέθη τους.

Αναλυτικότερα, συνέχιση της δυναμικής που παρουσιάζει η κερδοφορία των τραπεζών και στο β΄ εξάμηνο προβλέπει η Marfin Analysis στο εβδομαδιαίο report της (16/7), επαναλαμβάνοντας την εκτίμησή της ότι οι πέντε ισχυρότεροι τραπεζικοί όμιλοι θα παρουσιάσουν αύξηση στα προ φόρων κέρδη κατά 22,8%.

Oι top επιλογές της χρηματιστηριακής εταιρίας είναι οι CosmΟΤΕ, Εlmec, Folli Follie, Fourlis, Γερμανός, Εθνική Τράπεζα, ΔΕΗ και Τιτάνας.

Εξάλλου, οι αναλυτές της Marfin σημειώνουν ότι οι ξένες αγορές παραμένουν ο υπ’ αριθμόν ένα ”εξωτερικός” παράγοντας που θα καθορίσει την πορεία της Σοφοκλέους, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το ΧΑ πιθανόν να επιδείξει ”καλή συμπεριφορά” στην περίπτωση ”καθοδικών κύκλων” από τις ξένες αγορές.

Παράλληλα, στο report επισημαίνεται η καθοδική τροχιά που διέγραψαν τα διεθνή χρηματιστήρια την προηγούμενη εβδομάδα, με τον Nasdaq να καταγράφει τις ισχυρότερες απώλειες (3,2%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v