Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman: "Sell" και "Neutral" για τις τράπεζες

Συστάσεις “sell” και “neutral”, μόνο, δίνει για τις ελληνικές τράπεζες ο διεθνής οίκος Goldman Sachs, με έκθεσή του στις 23/6, ενώ παράλληλα προχωρά σε μείωση των τιμών-στόχων για εννέα ελληνικές και κυπριακές τράπεζες.

Goldman: Sell και Neutral για τις τράπεζες
Συστάσεις “sell” και “neutral”, μόνο, δίνει για τις ελληνικές τράπεζες ο διεθνής οίκος Goldman Sachs, με έκθεσή του στις 23/6 για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, ενώ παράλληλα προχωρά σε μείωση των τιμών-στόχων για εννέα ελληνικές και κυπριακές τράπεζες.

Συγκεκριμένα, μείωσε την τιμή-στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς στα 3,7 ευρώ από 4,3 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στα 9,3 ευρώ από 10,1 ευρώ, για το ΤΤ στα 2,3 ευρώ από 3,3 ευρώ και για την ΑΤΕ στα 0,45 ευρώ από 1,2 ευρώ, δίνοντας σύσταση “sell”.

Επίσης, μείωσε την τιμή-στόχο για την Eurobank στα 4,5 ευρώ από 5,1 ευρώ, για την Alpha Bank στα 4,3 ευρώ από 4,9 ευρώ, για την Τραπεζα Κυπρου στα 4 ευρώ από 4,3 ευρώ για την Marfin Popular Bank στα 1,4 ευρώ από 1,9 ευρώ και για την Ελληνική Τράπεζα στα 0,95 ευρώ από 1,3 ευρώ, με σύσταση “neutral”.

Ο λόγος για την μείωση των τιμών στόχων και για τις εννέα ελληνικές-κυπριακές τράπεζες είναι η προσαρμογή τους σε ένα πιο αδύναμο outlook και σε ισχυρότερες του αναμενόμενου λειτουργικές τάσεις, οι οποίες διαφάνηκαν στο α’ τρίμηνο του 2010.

Ο διεθνής οίκος, αναφερόμενος στα αποτελέσματα των stress-tests, τα οποία θα δημοσιοποιηθούν στο δεύτερο ήμισυ του Ιουλίου, θεωρεί πως τα αποτελέσματα για τις τράπεζες τις οποίες καλύπτει δεν θα έχουν σημαντικές εκπλήξεις.

Παράλληλα, εκτιμά πως για τις τράπεζες του δημοσίου τομέα, τα stress-tests θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ενισχυτικά ως προς την διαφάνεια, σημειώνοντας πως θα μπορούσαν επίσης να αποτελέσουν καταλύτη για περαιτέρω αλλαγές.

Η Goldman Sachs τονίζει πως εξακολουθεί να προτιμά τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες που διαθέτουν κυρίαρχα ξένα στοιχεία στο επιχειρηματικό τους μείγμα, έκθεση σε αγορές που αναπτύσσονται και στοιχεία «προστασίας» από τα «εγχώρια» προβλήματα.

Όπως επισημαίνει, στην λίστα με τις τράπεζες για τις οποίες συστήνει «αγορά» βρίσκονται και οι Erste, Santander, Unicredit και HSBC, ενώ διατηρεί την σύσταση «πώλησης» για επιλεγμένες ισπανικές, ιταλικές και ελληνικές τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v