Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επανεκλογή Καπράλου στην προεδρία της FESE

O κ. Σπύρος Ι. Καπράλος, πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, επανεξελέγη σήμερα, έπειτα από ομόφωνη ψηφοφορία της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, πρόεδρος της FESE.

Επανεκλογή Καπράλου στην προεδρία της FESE
O κ. Σπύρος Ι. Καπράλος, πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, επανεξελέγη σήμερα, έπειτα από ομόφωνη ψηφοφορία της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, πρόεδρος της FESE.

Κατά τη σημερινή γενική συνέλευση, εξελέγη επίσης ως αντιπρόεδρος της FESE ο κ. Michael Buhl, διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου της Βιέννης, σε αντικατάσταση του κ. Frank Gerstenschlager.

Ο κ. Καπράλος, ο οποίος ξεκίνησε τη θητεία του στην προεδρία της FESE, τον Ιούνιο του 2008, δήλωσε μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας: "Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα και τη χώρα μας, η σημερινή επανεκλογή μου στην προεδρία της FESE. Πιστεύω ότι μου δίνεται με αυτόν τον τρόπο η δυνατότητα να συνεχίσω τις προσπάθειες που, έχουν ξεκινήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, για την αποτελεσματική αναθεώρηση της MiFID, ένα έργο το οποίο έχει ως στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας των συναλλαγών, αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών και των πληροφοριών που παρέχονται στους επενδυτές πανευρωπαϊκά.

Για όλα τα μέλη της FESE είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ο εντεινόμενος ανταγωνισμός στις οργανωμένες αγορές από τις αυξημένες εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές, αλλά και να ισχυροποιηθεί ο έλεγχος από τις εποπτικές αρχές, κυρίως σε ό,τι αφορά τις μη εποπτευόμενες πλατφόρμες συναλλαγών.

Η σημερινή ημέρα είναι όμως σημαντική και για έναν ακόμη λόγο: 'Επειτα από θετική μου εισήγηση, έγινε δεκτή η ένταξη του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης στη FESE. Γνωρίζω καλά τον τρόπο λειτουργίας του ISE καθώς τα Χρηματιστήρια της Αθήνας και της Κωνσταντινούπολης, έχουν μια μακρά ιστορία στενής συνεργασίας. Πιστεύω ότι η είσοδος του τουρκικού χρηματιστηρίου είναι σημαντικό βήμα για την Ένωσή των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων".

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της FESE διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος: Σπύρος Ι. Καπράλος, Χρηματιστήριο Αθηνών.
Αντιπρόεδρος: Michael Buhl, CEE Stock Exchange.
Πρόεδρος Eκτελεστικής Eπιτροπής: Ramon Adarraga, BME.

Μέλη:
Reiner Riess, Deutsche Borse.
Andreas Preuss, Deutsche Borse.
Roland Bellegarde, NYSE Euronext.
Garry Jones, NYSE Euronext.
Hans-Ole Jochumsen, NASDAQ OMX.
Diarmud O’Hegarty, London Metal Exchange.
Νώντας Μεταξάς, Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.
Christian Katz, SIX Group.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v