Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ:Οι αναλυτές για την αναθεώρηση των μεγεθών

Για ”λογιστικές αναπροσαρμογές” και κίνηση που δεν επηρεάζει την κερδοφορία του ΟΤΕ ”μιλούν” σε εκθέσεις τους η CSFB και η Alpha Finance αναφορικά με την προς τα κάτω αναθεώρηση των μεγεθών του Οργανισμού στη SEC, ενώ την άδεια κινητής τηλεφωνίας της BTC ”πάγωσε” το ανώτατο δικαστήριο της Βουλγαρίας, εξέλιξη θετική για τη θυγατρική του ΟΤΕ, Global, σύμφωνα με τη Marfin.

ΟΤΕ:Οι αναλυτές για την αναθεώρηση των μεγεθών
Τον χαρακτηρισμό ”λογιστικές αναπροσαρμογές” αποδίδει η Credit Suisse First Boston στα μεγέθη που ανακοίνωσε ο οργανισμός στην SEC και το θέμα της CosmoRom, ενώ για το ίδιο ζήτημα η Alpha Finance τονίζει πως δεν επηρεάζεται η αποτίμηση του Oργανισμού.

Tην ίδια στιγμή θετικές χαρακτηρίζονται οι εξελίξεις για τον ΟΤΕ από τη Βουλγαρία, καθώς το ανώτατο δικαστήριο της χώρας ”πάγωσε” την άδεια κινητής τηλεφωνίας που είχε δοθεί στην εταιρία BTC.

Αναλυτικότερα, τιμή-στόχο τα 12 ευρώ θέτει για τη μετοχή του ΟΤΕ η Credit Suisse First Boston, σε σχετική έκθεσή της (16/7/2004), στην οποία συνιστά ”ουδέτερη” θέση (neutral) ως προς τη μετοχή του Οργανισμού.

Στην έκθεση, που αναφέρεται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ΟΤΕ στις ΗΠΑ (SEC) και στην υποτίμηση της αξίας των παγίων της CosmoRom, εκτιμάται ότι τα μειωμένα μεγέθη που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ αποτελούν μια ”λογιστική προσαρμογή”, ενώ τονίζεται πως ο Oργανισμός δεν έχει λάβει μια τελική απόφαση για το ζήτημα της CosmoRom.

Eξάλλου, και για το ίδιο ζήτημα, η Alpha Finance σε έκθεσή της (16/7) θέτει τιμή-στόχο, για το τέλος του 2005 και εξαιρουμένου του μερίσματος των κερδών του 2004, τα 10,4 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η σύστασή της για τη μετοχή παραμένει ”ουδέτερη”.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι η υποτίμηση κατά 24,3 εκατ. ευρώ της αξίας των παγίων της CosmoRom δεν επηρεάζει την αποτίμηση του Oργανισμού, αφού, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, δεν επηρεάζει ταμειακώς την κερδοφορία του ΟΤΕ.

Εξάλλου, όπως αναφέρει η Marfin Analysis στο πρωινό της report με ημερομηνία 19 Ιουλίου 2004 σε συνέχεια της δικαστικής απόφασης, η Eπιτροπή Aνταγωνισμού έχει ήδη συγκαλέσει δεύτερη ακρόαση για τις τρεις εφέσεις που είχαν κατατεθεί, η μια εκ των οποίων ήταν από την Globul για τις 27 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις εφέσεις, συμπληρώνει η Marfin Analysis, η κυβέρνηση θα έπρεπε να δώσει την άδεια αξιολογώντας τις προσφορές που έχουν κατατεθεί.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η εταιρία που κατέχει την πρώτη θέση στην αγορά της Βουλγαρίας, η MobiTel, έχει επίσης καταθέσει έφεση, ενώ καταλήγει πως η εξέλιξη είναι θετική για τον ΟΤΕ, καθώς καθυστερεί την ανάθεση της νέας άδειας για την αγορά της κινητής τηλεφωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v