Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: "Ναι μεν, αλλά" για ελληνικές τράπεζες

Ελκυστικά αποτιμημένες αλλά βαρυνόμενες με μακροοικονομικές ανησυχίες βρίσκει τις ελληνικές τράπεζες το σχετικό report της Marfin Analysis με ημερομηνία 21 Ιουνίου, όπου θέτει νέες τιμές-στόχους και συστάσεις.  

Marfin: Ναι μεν, αλλά για ελληνικές τράπεζες
Ελκυστικά αποτιμημένες αλλά βαρυνόμενες με μακροοικονομικές ανησυχίες βρίσκει τις ελληνικές τράπεζες το σχετικό report της Marfin Analysis με ημερομηνία 21 Ιουνίου.

Η χρηματιστηριακή θέτει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 6,5 ευρώ ("accumulate"), για την Εθνική στα 13,3 ευρώ ("hold"), για τη Eurobank στα 5,3 ευρώ ("hold"), για την Τράπεζα Κύπρου στα 4,6 ευρώ ("accumulate"), για την Τράπεζα Πειραιώς στα 5 ευρώ ("hold"), για την Αγροτική στο 0,8 ευρώ ("sell") και για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στα 2,2 ευρώ ("sell"). Η Marfin Analysis είχε προηγουμένως επί μακρόν θέσει την τιμή-στόχο και τις συστάσεις της για τις ελληνικές τράπεζες υπό αναθεώρηση.  

Η ίδια, μετά και την επιβολή της έκτακτης φορολογίας, υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία των ελληνικών ιδρυμάτων κατά μέσο όρο σε ποσοστό 70% για το 2010 και 50% για το 2011. Άποψη της χρηματιστηριακής είναι ότι το μικρότερο διαθέσιμο εισόδημα, τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας, η ραγδαία συρρίκνωση του ΑΕΠ και άρα η μικρότερη πιστωτική επέκταση θέτουν θέματα ποιότητας ενεργητικού και ισολογισμού.

Η Marfin Analysis ξεχωρίζει την Τράπεζα Κύπρου, λόγω της σχετικά χαμηλότερης έκθεσής της στην Ελλάδα, της ανθεκτικότητας των εγχώριων κερδών της και της ρωσικής προοπτικής της, την Alpha Bank λόγω των αμυντικών χαρακτηριστικών της και την Εθνική λόγω της διεθνούς προοπτικής της που προέρχεται από την εκρηκτική σε ανάπτυξη τουρκική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v