Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Μ. Barnier με Σπ. Καπράλο για MiFID

Τον Επίτροπο κ. Μ. Barnier θα συναντήσει στις 22/6 στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σπ. Καπράλος, προκειμένου να τον ενημερώσει για τρέχοντα θέματα που άπτονται της λειτουργίας των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Συνάντηση Μ. Barnier με Σπ. Καπράλο για MiFID
Τον Επίτροπο κ. Μ. Barnier θα συναντήσει την ερχόμενη Τρίτη 22/6) στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σπ. Καπράλος, προκειμένου να τον ενημερώσει για τρέχοντα θέματα που άπτονται της λειτουργίας των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Ένα από τα βασικά ζητήματα που αναμένεται να θέσει ο κ. Καπράλος -υπό την ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων (FESE)- αφορά στην επικείμενη αναθεώρηση της MiFID και συγκεκριμένα στο θέμα «ελέγχου και κανόνων» που θα πρέπει να τεθούν σε ισχύ και για τις εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές. προκειμένου να υπάρχουν ίσοι όροι ανταγωνισμού σε όλες τις πλατφόρμες συναλλαγών.

Το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί κοινό αίτημα των ευρωπαϊκών οργανωμένων αγορών, οι οποίες κάνουν λόγο για σαφή έλλειψη διαφάνειας στις OTC συναλλαγές.

Την επόμενη μέρα, στις 23 Ιουνίου, αναμένεται η επανεκλογή του κ. Καπράλου στη θέση του προέδρου της FESE, για έναν ακόμα χρόνο.

Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης, ο πρόεδρος του Χ.Α. θα παραθέσει γεύμα σε εκπροσώπους των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων αλλά και σε Ευρωβουλευτές, προκειμένου οι θέσεις των χρηματιστηρίων για ζητήματα διαφάνειας και εύρυθμης λειτουργίας των αγορών να τύχουν και της έγκρισης του Ευρωκοινοβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v