Κεφαλαιαγορά: Απόφαση για Επικουρικό - εξάμηνα

Το ενημερωτικό δελτίο της ”Μητέρα” για την εισαγωγή στο ΧΑ και τη διαγραφή της Panafon ενέκρινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Επίσης καταργείται η πρόσθετη εισφορά στο Επικουρικό Κεφάλαιο και μένουν ως έχουν οι προθεσμίες για δημοσίευση αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Κεφαλαιαγορά: Απόφαση για Επικουρικό - εξάμηνα
Το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή και εισαγωγή των μετοχών της εταιρίας ”Μητέρα” στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Αποφάσισε επίσης τη διαγραφή των μετοχών της VODAFONE-PANAFON ΑΕΕΤ από το Χρηματιστήριο Αθηνών ύστερα από σχετικό αίτημα των μετόχων της εταιρίας.

Επίσης, αποφασίσθηκε η κατάργηση της πρόσθετης εισφοράς που κατέβαλαν τα μέλη του Χρηματιστηρίου στο Επικουρικό Κεφάλαιο και επίσης, απέρριψε αιτήματα για παράταση της δημοσίευσης των λογιστικών καταστάσεων του πρώτου εξαμήνου λόγω της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, καθόσον δεν συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας ούτε άλλα απρόβλεπτα γεγονότα.

Οσον αφορά τις κυρώσεις η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε:

* την απαγόρευση λειτουργίας της BULL & BEAR ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΕΛΔΕ για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας που καθιστούν τη λειτουργία της επικίνδυνη για την αγορά και την προστασία των επενδυτών.

* την επιβολή προστίμου ύψους 6.000 ευρώ στην ΑΣΠΙΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕΛΔΕ για παράβαση του κώδικα δεοντολογίας των ΕΠΕΥ.

* την επιβολή προστίμου ύψους 6.000 ευρώ στην εταιρία ”ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΠΟΡΤΑΛΑΚΗΣ ΑΧΕ” για παράβαση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

Τέλος, αποφασίσθηκε η τροποποίηση του καταστατικού της εταιρίας MAGNA TRUST ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ και η ανάκληση της άδειας λειτουργίας, ύστερα από σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της. Για την αποφυγή σύγχυσης διευκρινίζεται ότι η ανωτέρω εταιρία δεν έχει σχέση με τη MAGNA TRUST ΑΧΕΠΕΥ.

Τέλος, ενέκρινε το διορισμό χρηματιστηριακών εκπροσώπων των εταιριών ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΧΕΠΕΥ, ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ, ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΧΕΠΕΥ και ΕUROXX ΑΧΕΠΕΥ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v