Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Μειώνει τιμή στόχο (19,3 ευρώ) για Εθνική

Νέα τιμή στόχο τα 19,3 ευρώ, (από 20), θέτει για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η HSBC, σε σχετική έκθεσή της (15/07), στην οποία διατηρεί όμως αμετάβλητη τη σύστασή της (Add – διακράτηση).

HSBC: Μειώνει τιμή στόχο (19,3 ευρώ) για Εθνική
Νέα τιμή στόχο τα 19,3 ευρώ, (από τα 20), θέτει για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η HSBC, σε σχετική έκθεσή της (15/07), στην οποία διατηρεί όμως αμετάβλητη τη σύσταση ”Add” – Διακράτηση.

Στην έκθεση τονίζεται ότι η μείωση στην τιμή στόχο οφείλεται στην πρόσφατη ενίσχυση των αποδόσεων στα ομόλογα, δεδομένο που θα επηρεάσει αρνητικά το κόστος μετοχικού κεφαλαίου (COE).

Η HSBC εκτιμά ότι τα προ φόρων κέρδη του ομίλου για το α΄ εξάμηνο θα ανέλθουν στα 290,5 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 11% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Αντίθετα, οι αναλυτές της HSBC προβλέπουν ότι τα προ φόρων κέρδη του ομίλου στο β΄ εξάμηνο θα μειωθούν κατά 0,6% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Εξάλλου, τα κέρδη από τον πυρήνα των τραπεζικών εργασιών του ομίλου, εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 21,2% στο α΄ εξάμηνο, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Για τα καθαρά έσοδα από τόκους στο β΄ τρίμηνο του 2004 εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 11%, έναντι του αντίστοιχου τριμήνου, ενώ ενισχυμένα κατά 2,9% αναμένεται να εμφανιστούν τα λειτουργικά έξοδα για το β΄ τρίμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, κυρίως λόγω της υψηλότερης των προβλέψεων ενίσχυση των μισθών, τονίζεται στην έκθεση της HSBC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v