Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Επιλεκτικό ενδιαφέρον από ξένους θεσμικούς

Επιλεκτικό ενδιαφέρον από ξένους θεσμικούς για συγκεκριμένες μετοχές του τραπεζικού κλάδου διαπιστώνει στην εβδομαδίαια ενημέρωση (14/7) η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, όπου παράλληλα σημειώνει πως η αγορά θα συνεχίσει να κινείται χωρίς μεταβλητότητα εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Π&Κ: Επιλεκτικό ενδιαφέρον από ξένους θεσμικούς
Χωρίς μεταβλητότητα και επιθετικές επενδυτικές προτάσεις εκτιμά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ πως θα συνεχίσει να κινείται η ”μεταβατική” -όπως τη χαρακτηρίζει– περίοδος που διανύουμε.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στην εβδομαδιαία ενημέρωσή της με ημερομηνία 14 Ιουλίου 2004, η μεταβατική αυτή περίοδος προηγείται των αποτελεσμάτων εξαμήνου των εισηγμένων εταιριών, που αναμένεται να αρχίσουν να ανακοινώνονται προς τα τέλη του μήνα.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ συμπληρώνει πως οι όγκοι συναλλαγών είναι χαμηλοί, ενώ επισημαίνει πως ανάλογο κλίμα επικρατεί και στις ευρωπαϊκές αγορές.

Επίσης, επισημαίνει πως παρατηρείται επιλεκτικό ενδιαφέρον από ξένους θεσμικούς επενδυτές για συγκεκριμένες μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Αναφορικά με την εβδομάδα που πέρασε, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως η ελληνική αγορά έμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη, με οριακά χαμηλότερες αποδόσεις σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κινήθηκαν σε οριακά αρνητικά επίπεδα.

Μεταξύ άλλων, η χρηματιστηριακή αναφέρεται και στην εξαγορά της Κωτσόβολος από την Dixons, ενώ επισημαίνει την ύπαρξη ελκυστικών αποτιμήσεων και αναδιαρθρώσεων στην ελληνική αγορά.

Κατά την άποψη της χρηματιστηριακής, αφενός η Dixons έχει πληρώσει την Κωτσόβολος σε δίκαιη αποτίμηση, ενώ δύναται να εξασφαλίσει επιπλέον εκπτώσεις χονδρικής από τους προμηθευτές της με την ενοποίηση της Κωτσόβολος στους ισολογισμούς της και αφετέρου η αποτίμηση των υπόλοιπων δραστηριοτήτων της Φουρλής μετά την πώληση εμφανίζεται υψηλή στα τρέχοντα επίπεδα των 5,08 ευρώ ανά μετοχή.

Επίσης, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ κάνει αναφορά και στο placement της Γερμανός, ποσοστού 8,2% που κατείχε ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρίας κ. Πάνος Γερμανός, το οποίο και ανέβασε το ποσοστό ελεύθερης διασποράς της μετοχής σε 64,06%.

Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ διατηρεί την άποψή της για τοποθέτηση σε μετοχές κατά 75%, με το 42,5% να αφορά σε ξένους μετοχικούς τίτλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v