EFG Sec: Κάμψη 44% στα κέρδη 6μήνου της Εμπορικής

Κατά 44% εκτιμά η Eurobank Securities πως θα υποχωρήσουν τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων της Εμπορικής Τράπεζας στο α’ εξάμηνο, ενώ ύστερα από συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της τράπεζας εμφανίζεται ”ικανοποιημένη” από τη στρατηγική της. Τι ειπώθηκε μεταξύ Eurobank Sec και διοίκησης της Εμπορικής.

EFG Sec: Κάμψη 44% στα κέρδη 6μήνου της Εμπορικής
Κάμψη 44% στα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων της Εμπορικής Τράπεζας στο πρώτο εξάμηνο του 2004 προβλέπει η Eurobank Securities, η οποία στο πρωινό της report με ημερομηνία 15 Ιουλίου 2004 αναφέρεται στην πολιτική της νέας διοίκησης της τράπεζας, με την οποία συναντήθηκε χθες.

Ειδικότερα, η Eurobank Securities σημειώνει πως ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας κ. Προβόπουλος επιβεβαίωσε τη δέσμευση αφενός για περισσότερο αποδοτική δομή και αφετέρου για περισσότερο αποτελεσματικό έλεγχο του κόστους.

Η νέα διοίκηση, σύμφωνα με τη Eurobank Securities, αναμένεται να εισαγάγει έναν ενιαίο τρόπο διαχείρισης στον όμιλο, επαναξιολογώντας τον ρόλο των θυγατρικών και δημιουργώντας ξεκάθαρες γραμμές διαχείρισης, οι οποίες εκτιμάται πως θα επιτρέπουν ορθότερο έλεγχο.

Η βελτιστοποίηση της κατανομής κεφαλαίων του ομίλου αποτελεί βασική προτεραιότητα της διοίκησης της Εμπορικής Τράπεζας με στόχο μεσοπρόθεσμα η απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROE) να ξεπεράσει το 10%-12%.

Οι ”παραδοσιακές” τραπεζικές λειτουργίες αναμένεται να αποτελέσουν ”αιχμή του δόρατος” για την Εμπορική Τράπεζα, η οποία στοχεύει σε υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στις βασικές τραπεζικές δραστηριότητές της.

Επίσης, η Eurobank Securities σημειώνει πως η διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας δεν έδωσε λεπτομερείς οδηγίες όσον αφορά στον περιορισμό του κόστους, καθώς το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης είναι υπό εξέταση.

Αναφορικά με τα μεγέθη πρώτου εξαμήνου –τα οποία ανακοινώνονται στις 2 Αυγούστου– η Eurobank Securities προβλέπει 44% υποχώρηση στα κέρδη προ φόρων του ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας, τα οποία αναμένεται να διαμορφωθούν στα 31,6 εκατ. ευρώ από 56,2 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, ως αποτέλεσμα υψηλότερων προμηθειών για ακόμη ένα τρίμηνο.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, η χρηματιστηριακή εμφανίζεται ικανοποιημένη από την παρουσίαση που πραγματοποίησε η διοίκηση της Εμπορικής, ενώ εκτιμά πως αναμένεται να πραγματοποιηθεί σημαντική προσπάθεια ώστε να αποκαλυφθεί η ”κρυφή” αξία της τράπεζας.

Συμπληρώνει όμως πως οι επενδυτές δεν πρέπει να προσβλέπουν σε απτά αποτελέσματα πριν από το τέλος του 2005, αρχές του 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v