Σε ”buy” αναβάθμισε την 3Ε η Merrill Lynch(update)

Σε ”buy” από ”neutral” αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της Coca- Cola 3E η Merrill Lynch (15/7) θέτοντας την τιμή-στόχο στα 24 ευρώ, ενώ η Marfin Analysis επαναδιατύπωσε την τιμή-στόχο των 22,5 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” για τον τίτλο, επισημαίνοντας τις θετικές εξελίξεις γύρω από τη ζάχαρη.

Σε ”buy” αναβάθμισε την 3Ε η Merrill Lynch(update)
Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Coca-Cola 3E σε ”buy” απο ”neutral” θέτοντας την τιμή - στόχο στα 24 ευρώ προχώρησε η Merrill Lynch, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 15 Ιουλίου 2004.

Εξάλλου, την τιμή-στόχο των 22,5 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της εταιρίας επαναδιατυπώνει η Marfin Analysis στο πρωινό report της με ημερομηνία 15 Ιουλίου 2004.

Συγκεκριμένα, η Merrill Lynch αναφέρει πως η Coca – Cola Τρία Έψιλον αναμένεται να παρουσιάσει υψηλότερο του μέσου όρου ρυθμό ανάπτυξης, ενώ συμπληρώνει πως οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει οι εταιρία είναι ανάλογοι του ευρύτερου κλάδου.

Για την περίοδο 2003-2008 ο επενδυτικός οίκος προβλέπει αύξηση 5,3% κατά μέσο όρο στον όγκο των πωλήσεων της ελληνικής εταιρίας εμφιαλώσεως, κυρίως ως αποτέλεσμα της ενίσχυσης του μεριδίου αγοράς στις ανεπτυγμένες αγορές, με τις αναπτυσσόμενες να παρουσιάζουν περιορισμένη ανάπτυξη και με τις αναδυόμενες να καταγράφουν ισχυρό (αν και μειούμενο) ρυθμό ανόδου.

Επίσης, η Merrill Lynch εκτιμά πως δυο είναι οι παράγοντες οι οποίοι ενδέχεται να επηρεάσουν την Coca – Cola Τρία Έψιλον τους ερχόμενους μήνες.

Ο ξένος οίκος αναφέρεται σε ένα ενδεχόμενα ”αδύναμο” δεύτερο τρίμηνο του 2004 όσον αφορά στον όγκο των πωλήσεων, ως αποτέλεσμα της ”αδύναμης” έναρξης από πλευράς κατανάλωσης της καλοκαιρινής περιόδου.

Ο δεύτερος παράγοντας αφορά στην λήξη της περιόδου δέσμευσης των βασικών μετόχων (κατέχουν το 9,4%) των μετοχών της εταιρίας στα μέσα Νοεμβρίου.

Πάντως, σύμφωνα με την Merrill Lynch οποιαδήποτε ”αδυναμία” της τιμής της μετοχής στο πλαίσιο των προαναφερθέντων παραγόντων ενδέχεται να αποτελέσει αγοραστική ευκαιρία για τον τίτλο της Coca – Cola Τρία Έψιλον.

Από την άλλη και όπως αναφέρει η Marfin Analysis οι πρόσφατες εξελίξεις γύρω από την αγορά της ζάχαρης είναι πιθανόν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών για τη μετοχή της Ελληνικής Εταιρίας Εμφιαλώσεως.

Η Marfin Analysis εξηγεί πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στήριξε χθες την πρόταση της επιτροπής που είναι υπεύθυνη για τα αγροτικά ζητήματα (Agricultural Commissioner’s) για μείωση κατά 1/3 στην τιμή εγγύησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη ζάχαρη.

Συγκεκριμένα, ο επίτροπος πρότεινε να μειωθεί τόσο η εγγυημένη τιμή για τη λευκή ζάχαρη, στα 421 δολάρια ανά τόνο από 632 δολάρια, όσο και η ετήσια παραγωγή κατά 16%.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, υπολογίζεται ότι η ζάχαρη αποτελεί το 13% του κόστους πωληθέντων της Coca–Cola 3Ε, 70% εκ του οποίου σχετίζεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συμπληρώνει δε, πως είναι πιθανόν όλες οι μειώσεις να ”περάσουν” στο τρέχον έτος, με το συνολικό αθροιστικό όφελος να εκτιμάται στα 68,4 εκατ. ευρώ σε προ φόρων επίπεδο.

Επίσης, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως τα προ φόρων κέρδη της εταιρίας μπορεί να ενισχυθούν στο 2004 κατά 25,5%, στα 343,4 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v