Μινωικές:Τιμή-στόχος τα 2,90 ευρώ-buy από Εγνατία

Με σύσταση ”αγορά” και τιμή-στόχο τα 2,90 ευρώ (που υπονοεί περαιτέρω περιθώρια ανόδου 34% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα) ξεκινάει η Εγνατία ΑΧΕ την κάλυψη της μετοχής των Μινωικών Γραμμών σε ανάλυσή της (14/7) με τίτλο ”Μια ελκυστική επενδυτική υπόθεση”.

Μινωικές:Τιμή-στόχος τα 2,90 ευρώ-buy από Εγνατία
Με σύσταση ”αγορά” και τιμή-στόχο τα 2,90 ευρώ ξεκινάει η Εγνατία ΑΧΕ την κάλυψη για τη μετοχή των Μινωικών Γραμμών σε ανάλυσή της με ημερομηνία 14 Ιουλίου και τίτλο ”Μια ελκυστική επενδυτική υπόθεση”.

Αναφερόμενη στην τιμή-στόχο η Εγνατία ΑΧΕ σημειώνει πως υποδηλώνει περαιτέρω περιθώρια ανόδου 34% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως οι Μινωικές Γραμμές κατέχουν ηγετική θέση τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στην αγορά της Αδριατικής, υποβοηθούμενη από την κατά 31,6% θυγατρική της Hellas Flying Dolphins.

Ο όμιλος διατηρεί οκτώ πλοία, πέντε εκ των οποίων δραστηριοποιούνται στην Αδριατική, ενώ τρία κινούνται στα λιμάνια του Ηρακλείου και της Θεσσαλονίκης, αναφέρει η Εγνατία ΑΧΕ, που συμπληρώνει πως η Hellas Flying Dolphins διαθέτει 43 πλοία.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, το 70% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών των Μινωικών Γραμμών προέρχεται από την αγορά της Αδριατικής και το υπόλοιπο 30% από την εγχώρια αγορά.

Η βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητας και η αναμενόμενη μείωση του δανεισμού των Μινωικών Γραμμών, στο πλαίσιο αφενός της δημιουργίας ισχυρών ταμειακών ροών και αφετέρου των χαμηλών κεφαλαιουχικών δαπανών για το άμεσο μέλλον, αναμένεται να οδηγήσουν την κερδοφορία του ομίλου σε υψηλότερα επίπεδα τα ερχόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, για το 2004 η Εγνατία ΑΧΕ προβλέπει καθαρά κέρδη ύψους 15,7 εκατ. ευρώ για τις Μινωικές Γραμμές, οριακά χαμηλότερα από τις προβλέψεις της διοίκησης, με τη Hellas Flying Dolphins να συνεισφέρει 3,5 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου αναμένεται να παρουσιάσει 5% αύξηση και να φτάσει στα 204,2 εκατ. ευρώ.

Για το 2005 η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη των Μινωικών Γραμμών θα φτάσουν στα 28 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v