Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Τι λέει για ΔΕΗ - black out

Στην αδυναμία να εκτιμηθούν στην τρέχουσα συγκυρία οι όποιες επιπτώσεις του black out στη ΔΕΗ αναφέρεται η UBS, χαρακτηρίζοντας τη μετοχή ως μία από τις φθηνότερες του κλάδου. Η τιμή-στόχος διατηρείται στα 15 ευρώ και η σύσταση σε ”buy”.

UBS: Τι λέει για ΔΕΗ - black out
Στο πρόσφατο black out και στις τυχόν επιπτώσεις που θα έχει αυτό στη ΔΕΗ αναφέρεται έκθεση της UBS με ημερομηνία 13 Ιουλίου 2004.

Όπως επισημαίνει ο οίκος, δεν είναι ακόμη δυνατόν να υπάρξουν ασφαλείς πληροφορίες για την αιτία της διακοπής ρεύματος. Ωστόσο, δεδομένου του ότι η ΔΕΗ κατέχει το μονοπώλιο της παραγωγής ρεύματος, είναι πιθανό ότι θα βρεθεί στο επίκεντρο των σχετικών ερευνών.

Καθώς απέχουμε λίγες μόνο εβδομάδες από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, επισημαίνει η UBS, είναι πιθανότερο οι ελληνικές αρχές να αναζητήσουν τρόπους σταθεροποίησης της ροής ενέργειας παρά να επιδοθούν σε απόδοση ευθυνών. Συνήθως, συνεχίζει ο οίκος, οι διαχειριστές του δικτύου σε περιπτώσεις black out τείνουν να αποδίδουν τις βλάβες στις ανεπαρκείς αποδόσεις των τιμολογίων.

Δεν είναι δυνατόν στην παρούσα φάση να υπολογιστεί η όποια τυχόν οικονομική επίπτωση του black out στα μεγέθη της ΔΕΗ ή στη συμπεριφορά της ρυθμιστικής αρχής, αναφέρει η UBS.

Σε ό,τι αφορά τη μετοχή, ο οίκος επισημαίνει ότι αποτελεί μία από τις φθηνότερες του κλάδου, αν και μια δέσμη από παράγοντες, οι οποίοι ανέκυψαν πρόσφατα (ρυθμιστικές ενέργειες, καθορισμός των τιμολογίων μέσα στο καλοκαίρι, μετά τον θόρυβο της υπουργικής δήλωσης περί ”παγώματός” τους), θα επηρεάσουν τη συμπεριφορά της.

Η τιμή-στόχος διατηρείται στα 25 ευρώ, ενώ η σύσταση είναι ”buy”. Ως κύριο ρίσκο για τη ΔΕΗ η UBS επισημαίνει την εξάρτηση της εταιρίας από το Ελληνικό Δημόσιο, με ό,τι σημαίνει αυτό για τον καθορισμό της τιμολογιακής πολιτικής, αλλά και για διάφορες δαπάνες, όπως οι αποζημιώσεις και τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v